Великобритания отчете 52 009 нови случая на COVID-19 в четвъртък, което е рекорд от 17 юли насам. 115 са смъртните случаи за денонощието, според правителствените данни, цитирани от "Ройтерс".

Броят на новите случаи нараства бързо, като инфекциите през последните седем дни са нараснали с 18% в сравнение със седмицата преди. Смъртните случаи не са нараснали толкова бързо, но седемдневният брой все още се е увеличил с 11 процента.

Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид в сряда се противопостави на призивите на лекарите за връщане на ограниченията, за да спре нарастващата вълна от инфекции. Той обаче предупреди, че те ще бъдат върнати, ако хората не се ваксинират.

Великобритания със скок в заболеваемостта от септември

Великобритания със скок в заболеваемостта от септември

Премиерът насърчи към връщане на служителите в офисите

Припомняме, че по-рано през месеца вече бе отбелязан скок в заболеваемостта.

Вчееа стана ясно, че Делта вариантът е доминиращ във Великобритания, но според последните официални данни, при 6% от случаите на Делта се наблюдава новата мутация AY.4.2, която вече придобива известност като Делта плюс.

Лаборатория за тестване за COVID-19 в централната част на Англия бе спряна през октомври заради опасения, че погрешно е давала отрицателни резултати от PCR тестове на заразени хора.

Британия няма да ваксинира масово децата срещу коронавирус

Британия няма да ваксинира масово децата срещу коронавирус

Но не изключва тази възможност