Партньорката на мъжа, заподозрян в опит да убие вицепрезидента на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер, беше арестуван от полицията, докато следователите се опитват да установят дали нападателите са повече от един, съобщи АП.

Бренда Улиарте, 23-годишната партньорка на бразилския заподозрян Фернандо Андре Сабаг Монтиел, беше арестувана в неделя вечерта от федералната полиция на гара в столицата Буенос Айрес, според изображения, разпространени от властите.

Тя не е обвинена, но служители се опитваха да определят дали има някаква роля в инцидента от 1 септември, при който мъж насочи пистолет Bersa 380 към Фернандес и дръпна спусъка - въпреки че зареденият пистолет не стреля.

Въоръжен мъж нападна вицепрезидента на Аржентина

Въоръжен мъж нападна вицепрезидента на Аржентина

Нападателят натиснал спусъка, но пистолетът не стрелял

Припомняме, че мъж със зареден пистолет се е опитал да застреля вицепрезидента на Аржентина в четвъртък, но пистолетът не сработи и тя не пострада. Пистолетът на нападателя е бил зареден с пет куршума.

Нападателят е 35-годишен мъж от бразилски произход. Той бе задържан бързо от полицията.

Нападението подчертава нарастващото политическо напрежение в Аржентина и региона, което докара до ръба политиците от Колумбия до Бразилия.

"Това е най-сериозното събитие, през което сме преминавали, откакто Аржентина се върна към демокрацията", коментира президентът.

Срещу Кирхнер се води съдебен процес по обвинения в корупция.