Президентската кампания на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп е получила дарения на стойност над 5 милиона долара за последните 48 часа, откакто му беше повдигнато обвинение в Манхатън, съобщи Axios.

"Има цяла нова група поддръжници на Тръмп, които са разгневени от това, което виждат като политическо преследване", заяви старши съветникът на кампанията Джейсън Милър пред медията.

Кампанията обяви вчера, че една четвърт от даренията през първите 24 часа са направени от дарители, които за първи път даряват на републиканския политик.

Средният размер на вноската е 34 долара. Поддръжници от всички 50 американски щата са направили дарения в рамките на пет часа след публикуването на новината за обвинението, съобщиха от кампанията.

Междувременно неотдавнашно проучване на Fox News показа, че Доналд Тръмп е удвоил преднината си пред Рон ДеСантис, най-близкия си съперник, до 30 пункта в надпреварата за републиканската номинация.

Проучването беше проведено дни след като беше съобщено, че Тръмп е на ръба на обвинението.

Окръжната прокуратура в Манхатън разследва бившия президент във връзка с предполагаемата му роля в тайна схема за плащане на пари и прикриване на аферата си със звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс. Тя датира от президентските избори през 2016 г. и Тръмп отрича да има вина.

Тръмп често е определял различните разследвания около него "лов на вещици", опитвайки се да повлияе на общественото мнение върху тях, представяйки себе си като жертва на това, което той твърди, че са политически разследвания, водени от прокурори от Демократическата партия.

Повдигат обвинения на Тръмп

Повдигат обвинения на Тръмп

По случая с порно актрисата и бивш модел Сторми Даниелс преди изборите през 2016 г.

Тръмп отдавна избягва правни последици в личния, професионалния и политическия си живот. Той е уредил редица частни граждански дела през годините.

Като президент той два пъти беше подложен на импийчмънт от Камарата на представителите, ръководена от Демократическата партия, но избегна осъждане от Сената.