Съединените щати се отнасят към украинския президент Володимир Зеленски, както някога към лидера на групировката "Ал Кайда" Осама бин Ладен, който според официалната версия на американските власти е бил ликвидиран на 2 май 2011 г. в резултат на спецоперация. Това заяви в понеделник  официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова за "Първи канал".

"За световната общност Зеленски е просто Бин Ладен номер 2, само че под европейски образ. Вероятно е още по-страшно, защото той е хранен с лъжица в пъти повече, отколкото се случи с Бин Ладен тогава. Мащабът на това, което прави, още и жестокостта, която проявява към собствените си граждани, хора, които нарича свои", каза тя.

Захарова припомни, че преди трагедията с кулите близнаци в САЩ в началото на 2000-те години Осама бин Ладен и членовете на неговата терористична група са били приятели за Вашингтон, "хора, които са живели и работели с парите си, които убиха други от същите американски оръжия. Най-лошата трагедия в историята на Съединените щати, която напълно преобърна хода на тяхната история, промени Съединените щати, продължи дипломатът, те станаха различна страна, страна, която постави свободата на второ място, след собствената си сигурност. Точно същото се случва сега със Зеленски", подчерта официалният представител на руското дипломатическо ведомство.

Зеленски: За 8 месеца война Украйна разби втората по сила армия в света

Зеленски: За 8 месеца война Украйна разби втората по сила армия в света

В поредното си обръщение

Припомняме, че късно вчера Зеленски отбеляза 8 месеца от началото на войната в Украйна, като обяви, че Киев е разгромил считаната като втора най-силна армия - руската. 

През осемте месеца на война Украйна разби така наречената втора по сила армия в света и оттук нататък Русия ще бъде само просяк, който моли за помощ, включително от Иран, каза той.

Русия и Украйна последно размениха взаимни обвинения в притежаването на "мръсна бомба". Москва и Западът също спориха кой има такава бомба и кой - не. 

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси се е съгласил по време на телефонен разговор с украинския външен министър Дмитро Кулеба "спешно да изпрати експерти в мирни съоръжения в Украйна".

Иран няма да остане безразличен, ако се докаже, че Русия използва ирански дронове в Украйна

Иран няма да остане безразличен, ако се докаже, че Русия използва ирански дронове в Украйна

Но сътрудничеството в областта на отбраната между Техеран и Москва ще продължи