Първият заместник-ръководител на руската окупационна администрация на Херсонска област Виталий Булюк е бил ранен, като автомобилът му е бил взривен, каза пред репортери в понеделник Вадим Илмиев, "министърът на здравеопазването" на тази администрация, цитиран от "Интерфакс".

"Булюк наистина е пострадал. Състоянието му е средно тежко, стабилно. Водачът на колата е загинал на място. По моя информация е задействана мина, колата е изгоряла", каза Илмиев.

Според него Булюк е настанен в една от болниците в Херсонска област.

Виталий Булюк в миналото е оглавявал Херсонската митница, бил е депутат от областния съвет на Херсонска област. През май 2022 г. е назначен за заместник-ръководител на руската окупационна администрация на Херсонска област.

Припомняме, че на 9 ноември при катастрофа загина предишният заместник-ръководител на Херсонска област Кирил Стремоусов. Автомоболът му бе ударен от тежък камион на пътя край Геническ. Това се случи в момент, когато руските сили се изтегляха от Херсон.

В Херсонска област действа и много активно украинско партизанско движение, което причинява много главоболия на руските окупационни власти.

Какво знаем за нощния удар по Мелитопол

Какво знаем за нощния удар по Мелитопол

Вероятно е ударена руска казарма