Журналисти от САЩ и Великобритания са реагирали емоционално на това, че кореспондент на руската новинарска агенция Sputnik e успял да зададе въпрос на американския президент Доналд Тръмп и той му е отговорил.

По време на пресконференцията след срещата на Тръмп и вожда на Северна Корея Ким Чен-ун във Виетнам, Sputnik са попитали за възможността американски специалисти да инспектират ядрените обекти на Северна Корея. Президентът отговорил, че представителите на Вашингтон ще могат да проведат успешно инспекциите, като САЩ разполагат с необходимите за това технологии.

Ким Чен-ун и Доналд Тръмп не постигнаха споразумение заради санкциите
на живо

Ким Чен-ун и Доналд Тръмп не постигнаха споразумение заради санкциите

САЩ не са склонни да сключат сделка с КНДР

"Руската пропагандистка агенция Sputnik току-що зададе въпрос на Тръмп", написа в "Туитър" кореспондентът на Yahoo News в Белия дом, като прикачи към съобщението връзка към отдавнашен материал на медията си за "задкулисните дейности на руски новинарски (и пропагандистки) мрежи в САЩ".

"Тръмп успя да отговори на въпрос от руската агенция Sputnik. Разбира се", написа от своя страна Саймън Маркс, който е президент и главен кореспондент на информационната агенция Feature Story News.

Журналистът Хари Хортън, който е кореспондент в Белия дом, също отбеляза в "Туитър", че "Тръмп сега отговаря на въпрос от руската новинарска агенция Sputnik".

Партията на Макрон отказва акредитация на RT и Sputnik за евроизборите

Партията на Макрон отказва акредитация на RT и Sputnik за евроизборите

Не са медии, а органи на пропагандата...

Журналистът от Си Ен Ен Джим Акоста, който е кореспондент на медията в Белия дом, и на който по-рано му беше отнета акредитацията за пресконференции в седалището на американския президент, също отбеляза, че представители на държавните медии в Русия, Китай и водещия от телевизия Fox News Шон Ханити задават въпроси на пресконференцията.

В отговор Маргарита Симонян, главен редактор на международната информационна агенция "Россия Сегодня" и RT, препоръча на американските журналисти да не се притесняват, а да свикнат с това.

Sputnik и RT са англоезични руски държавни медии, заклеймени на Запад като инструменти на руската управляваща върхушка за разпространяване на дезинформация и пропаганда. Те са изключително щедро финансирани от Кремъл.

Facebook блокира проект на руската RT, нарушаващ правилата за прозрачност

Facebook блокира проект на руската RT, нарушаващ правилата за прозрачност

За читателите е оставало скрито…