Руската армия нанесе 303 удари по Запорожка област в рамките на едно денонощие, съобщава ръководителят на областната военна администрация Иван Федоров.

Нанесени са авиоудари по Новоандреевска, Хулайполе, Работино, Малък Токмак, Левадно, Малиновка, Горно Терсу. По тези населени места са летели общо 117 дрона с различни модификации. Удари са нанесени и с рекетнозенитни комплекси, както и с артилерия.

Украинската администрация съобщава още за 23 обстрела на Сумска област. Отчетени са 89 взрива. Под обстрел са били Краснополска, Белополска, Юнаковско, Хотинско, Шелгинско и други общини. Освен с артилерия, руската армия е използвала и дронове.

Руските военни не са коментирали тези съобщения.

Припомняме, в неделя руските войски разрушиха "Международното летище Запорожие". То не е работило от началото на инвазията в Украйна.

Преди две седмици Русия завладя селището Работино в Запорожка област, както и селищата Глубокое и Лукянци в Харковска област, като имаше някои съмнения за истинността на изявлението на руското министерство.

Късно снощи Украйна съобщи за контролирана авиационна атака срещу гражданско предприятие в Холодногорския район на Харков. Една жена загина и още 10 души бяха ранени при удара.

ISW: НАТО даде зелена светлина за удари по руска територия

ISW: НАТО даде зелена светлина за удари по руска територия

Руското разузнаване пробвало саботажни операции срещу военните доставки за Украйна в Европа