Властите вземат засилени мерки за сигурност в центъра на Москва. Колони от военни камиони са видяни край Кремъл и военното министерство, потвърди държавната ТАСС.

Путин следи непрекъснато за ситуацията, но няма информация къде се намира руският президент. 

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че в столицата на Руската федерация се провежда антитерористична операция, като са засилени мерките за сигурност. Въведен е допълнителен контрол над движението по пътищата. Възможно е и ограничаване на масовите мероприятия. Моля да се отнасяте в с разбиране към всички мерки, пише в социалните мрежи Собянин в обръщение към московчани.

Евгений Пригожин мълча в продължение на часове, но ето че записа още едно гласово съобщение. Той уверява, че вагнерианците "влизат в Ростов" и че граничарите се "прегръщат с неговите бойци".

Няма снимки или видео от мястото на събитието.

"Пресякохме държавната граница на всички места. Граничарите прегръщаха нашите бойци. Сега влизаме в Ростов. Наборните войници, които бяха хвърлени срещу нас и се оттеглиха встрани. [...] Продължаваме напред. Ако някой се изпречи на пътя ни, ще го унищожим до крак. Ще вървим докрай", обяви Евгений Пригожин.

В момента има официална информация, че властите са блокирали всички пътища, излизащи от Ростов на Дон.

"Ние не убиваме деца, децата са убити от министъра на отбраната Сергей Шойгу, който хвърля необучени войници, включително наборни, във войната. Ние се сражаваме само с професионалисти", заяви Пригожин.

За момента няма официално потвърждение на думите му, отбелязват западни медии.

В "Телеграм" беше пуснато видео от Новошахтинск. Градът се намира на 70 км. от Ростов на Дон. На видеото ясно се виждат няколко пикапа, КамАЗ, автобуси и 4 танка.

Самият Пригожин заяви, че е свален боен руски хеликоптер, защото е обстрелвал цивилна колона.

От центъра на Ростов на Дон бяха пуснати видеа, от които се виждат танкове да заемат позиции около сградата на военното командване.

Друг видеоклип, който изглежда показва как въоръжени мъже обграждат щаба на Южния военен окръг в Ростов на Дон. Автентичността на тези кадри не е потвърдена.

Според местния новинарски сайт 161.ru мъже в камуфлажни униформи са обградили следните правителствени сгради в Ростов на Дон:

  • Щабът на Южния военен окръг
  • Полицейското управление на Будьоновски проспект в центъра на града
  • Регионалното подразделение на Министерството на вътрешните работи
  • Регионален клон на ФСБ
  • Сградата на администрацията на Ростов

По данни на областното правителство на Воронеж по федералната магистрала М-4 "Дон" се движи колона от военни автомобили.

"Молим всички жители на Воронежка област временно да не използват федералната магистрала М-4 "Дон" и отделни превозни средства. Ситуацията е под контрол. Органите за сигурност в региона предприемат всички необходими мерки за осигуряване на безопасността на жителите на региона", се казва в изявление на властите.