Министерството на транспорта на град Москва обяви временно затваряне на централните и крайбрежните улици и булеварди от рано сутринта на 30 септември, петък, предава ТАСС.

"На 30 септември централните и крайбрежните улици ще бъдат временно затворени за движение - моля, въздържайте се от пътуване с личен автомобил до центъра на града", се казва в съобщението, публикувано на 28 септември в канала Telegram на Московския департамент по транспорта.

По-рано беше съобщено, че според източници на ТАСС на 30 септември е планиран митинг-концерт на Червения площад в подкрепа на резултатите от референдумите, проведени в контролираните от Русия райони на Украйна.

Както стана ясно в 15 часа в Кремъл ще се състои церемония по подписване на договори за "присъединяване" на териториите в Украйна, на които се проведоха организирани от Русия референдуми - а именно Луганска, Донецка и Херсонска области и по-голямата част от Запорожка област на Украйна.

Украйна и нейните съюзници от колективния Запад и много други страни, включително Сърбия съобщиха, че няма да признаят резултатите от тези референдуми.

Вашингтон съгласен Украйна да ползва оръжията му по територии, които Русия планира да анексира

Вашингтон съгласен Украйна да ползва оръжията му по територии, които Русия планира да анексира

САЩ няма да признаят анексирането