На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още един самолет на руските окупационни сили. Говорим за Су-25.

Това съобщи във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от УНИАН. Отбелязва се, че вражеският самолет е бил свален в района на Донецк. Су-25 е унищожен от военни от 110-та отделна механизирана бригада.

Президентът допълни, че военните са имали много работа през целия ден. Сутринта военните са свалили 13 дрона. В същото време през денонощието руските войски са използвали 8 ракети от различен тип и почти 70 управляеми бомби срещу гранични населени места и позиции на фронта.

Над Украйна е свален руски изтребител Су-25

Над Украйна е свален руски изтребител Су-25

Няма официално потвърждение от Москва

"Руското зло дори в навечерието на Великден не намалява желанието си да създава руини и само от нас с вас - от всички нас и от всички, които наистина помагат на Украйна - зависи къде точно ще спрат тези руини и кога. окупаторът ще загуби. Искам да благодаря на всеки, който сега е воин в нашите мобилни огневи групи, във ВВС, в екипажите на противовъздушната отбрана от други видове и родове войски - на всички, които защитават и ще пазят украинското небе от руския терор, " каза той.

Държавният глава подчерта, че в тези дни трябва да бъдете максимално внимателни.

Според Генералния щаб на украинските въоръжени сили, за повече от две години пълномащабна война на Русия срещу Украйна врагът е загубил повече от 650 самолета. От тях 348 са самолети.

Противникът, според Киев, понася загуби и в други превозни средства. Така към сутринта на 4 май украинските военни са унищожили 9611 дрона, 7366 танка, 12 148 артилерийски установки и хиляди други оръжия.

Украинските ВВС отброиха още един свален Су-34

Украинските ВВС отброиха още един свален Су-34

През целия ден агенциите съобщаваха за успешното му сваляне, но военните потвърдиха късно през деня

Загубите на личния състав на противника възлизат на 473 400 души.