Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че не вижда смисъл да се задават въпроси на ръководството на Европейския съюз относно членството на страната му в ЕС.

"Честно казано, няма смисъл да се поставят някои въпроси на нашите уважавани колеги, когато знаеш отговора предварително. Затова не зададох някои въпроси и на (председателката на Европейската комисия, б. р.) г-жа Урсула фон дер Лайен, нито на (председателя на Европейския съвет, б. р.) Шарл Мишел", коментира той в интервю за телевизия ICTV.

Брюксел увери Украйна: ЕС се опитва да осигури доставки на газ за страната

Брюксел увери Украйна: ЕС се опитва да осигури доставки на газ за страната

Реверсивни газови потоци биха могли да дойдат от Словакия

Според украинския държавен глава, ако членството в ЕС зависеше от властите в Брюксел, Украйна би била в Европейския съюз "още вчера". Проблемът, както предположи Зеленски, се е оформил на ниво отделни държави от ЕС. "Когато сте лице в лице, те казват, че са за, но има въпроси с някаква друга страна", добави той.

Зеленски припомни, че Киев продължава да работи над декларации с други членове на ЕС, за да разбере кой точно е готов да подкрепи приемането на Украйна в Европейския съюз. "Четири страни вече са подписали, три сега ще подпишат. Тоест вече седем, а общо са 27 страни", добави украинският президент.

Приближен на Зеленски нарече ситуацията в Украйна анекдотична

Приближен на Зеленски нарече ситуацията в Украйна анекдотична

Такава била ситуацията още от първия ден на избирането на Зеленски