Руските нашественици използват цялата гама оръжия срещу украинските войници, но въпреки целия натиск върху въоръжените сили на Украйна, фронтовата линия не се е променила.

Това каза президентът Володимир Зеленски във видеообръщението си към нацията, цитирано от "Укринформ".

Разбира се, особени емоции предизвикват репортажите за Донецка и Луганска област. Правим всичко възможно да възпираме вражеските атаки там - постоянни интензивни щурмове, които Русия не спира, въпреки че търпи огромни загуби там. Генерал Сирски докладва за направленията Бахмут и Лиман. Водят се ожесточени битки, направи преглед той. 

Имаше и доклад на министър-председателя на Украйна Денис Шмигал за ситуацията в енергийния сектор и процеса на възстановяване на нашата енергийна система след руските удари. Искам да отбележа, че имаме добри новини, добри резултати и това е постижението на всички наши енергетици, ремонтници, централна и местна власт, които изпълняват съответните задачи. Ние отговаряме на енергийните нужди на хората и бизнеса в по-голямата част от Украйна.

Продължаваме нашия дипломатически маратон за укрепване на украинските воини и цялата ни държава. Днес се срещнах с италианската делегация, водена от министър-председателя  Джорджия Мелони.

Зеленски: Трябва да осигурим победа тази година

Зеленски: Трябва да осигурим победа тази година

Зеленски кани Берлускони в Украйна да усети "кървавата следа, оставена от братската Руска федерация"

Днес се срещнах и с делегация на Конгреса на САЩ. Това е много важен сигнал за страната ни, за целия регион и за света. Вчера президентът Байдън беше в Киев. Днес - представители на Конгреса, а именно членове на Републиканската партия.

Нашето сътрудничество с Америка не спира нито за ден, нито за минута. Заедно ние ефективно укрепваме глобалната сигурност. Между другото недоумяващите оплаквания, идващи от Москва, са само поредното доказателство за нашата ефективност - на Украйна, на САЩ и на целия свободен свят.

Руската армия днес отново е обстреляла жестоко Херсон. Има ранени и загинали. Убеден съм, че ще поставим терористичната държава на мястото ѝ. Всички заедно: украинците и светът, каза още президентът.