ПП АБВ предлага за обсъждане три варианта за намаляване на партийните субсидии.

Това обяви на пресконференция лидерът на АБВ Румен Петков. Сериозна подкрепа на заседание на ИБ на партията е получила идеята за три пъти намаляване на партийната субсидия. Другите предложения са свързани процентно съотношение с минималната работна заплата и стойността на един получен действителен глас да спада прогресивно спрямо броя на получените гласове.

Субсидиите трябва да спрат да се ползват за създаване на телевизии с търговска цел, както и да се ползват за дарения.

Петков критикува и ценообразуването за доставка на варовик от страната.

За Румен Петков субсидията от 1 лв. е уродлива постъпка на ГЕРБ

За Румен Петков субсидията от 1 лв. е уродлива постъпка на ГЕРБ

Според него липсва анализ на потребностите на партиите

Най-ниската цена за варовик се плаща от държавната ТЕЦ "Марица Изток" 2 - 21 лева на тон без ДДС. Разликата в цените в сравнение с ТЕЦ "Марица Изток" 1 и ТЕЦ "Марица Изток" 3 е унищожителна за българската икономика и българския бизнес, коментира Петков. Тя възлиза на 11 милиона и 705 хиляди лева.

По думите на Петков видимо се обогатяват доставчици на варовик, което се плаща от българския данъкоплатец.

Правим инвентаризация на българските царе, които са минавали някога през Македония, изрази възмущение доц. Георги Кючуков. Комисията трябва да има адрес, сайт, място, където гражданите да споделят своето мнение. Няма ли професионалисти във външното министерство, които да поемат правилната посока, пита той.

Катастрофата в енергетиката е необратима според АБВ
Обновена

Катастрофата в енергетиката е необратима според АБВ

Партията ще поиска отчет от КЕВР защо държавата не се възползва от антитръстовото решение на ЕК

Доц. Кючуков акцентира и върху номинацията на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика. Не се знае кой е предложил нейната кандидатура и откъде идва последвалият отказ поради факта, че ако бъде отказано членство на Западните Балкани в ЕС, българка ще е виновна за това. Според Румен Петков Кристалина Георгиева е изиграла една от най-гнусните роли за страната ни с подкрепата на предишното правителство на Бойко Борисов. Георгиева се оттегли като комисар, а днес някой я кандидатира, кой е той, продължи Петков.

Коалиция за България ще търси подкрепа на предстоящите местни избори. Ще намерим решение за съвместно участие, убеден е Петков.