Политически капани вижда в драмата с дерогацията премиерът Николай Денков, който даде извънреден брифинг след вчерашния протест с ранени футболни фенове и полицаи и днешното ново отлагане на гласуването на вота на недоверие срещу кабинета, последвано коментари - включително от страна на ГЕРБ и ДПС, които настояват за спешно отпадане на дерогацията за внос на руски петрол.

Няма да се поддам на извиване на ръце, категоричен бе министър-председателят.

Николай Денков захапа ГЕРБ и ДПС, че напоследък са все заедно. Той заяви, че те могат свалят кабинета и ги призова, ако искат, да го направят. Няма да взема нито едно решение, което не е разумно за държавата, изтъкна той. Предложението за 3 дни да падне дерогацията било неразумно, по мнението му. Освен това криело и рискове. Нямало политическа логика в това, а само капани.

ПП/ДБ няма да правят компромис с отмяната на дерогацията, дори правителството да падне

ПП/ДБ няма да правят компромис с отмяната на дерогацията, дори правителството да падне

ДПС и ГЕРБ са се консолидирали, работят като една партия и опитват да залагат политически капани

Като падне правителството ще ви разкажа - така Николай Денков отговори на въпрос чий министър е и дали е в кабината по настояване на ГЕРБ Калин Стоянов, оставката на когото бе поискана ПП/ДБ днес.

За отказа от президентската институция за отстраняване на председателя на ДАНС той сподели, че няма достатъчно доверие в Пламен Тончев, но ще обсъжда с него служебните въпроси.