Мерките за контрол срещу пияни и дрогирани шофьори са изключително важни. Тази позиция изрази пред БНТ Алекси Кесяков, експерт по пътна безопасност.

Тези, които са заловени, са спасени, изтъкна той. Контролът ще продължи, според него. В тази битка трябва да се включват, по думите му, близките на тези шофьори. Работата на МВР и Пътна полиция е да извади максимално от движение нарушителите, подчерта Кесяков. Участниците в движението трябва да отвикнат да нарушават правилата, по думите му. Този, който нарушава правилата, много лесно ще сбърка, каза експертът.

Двама загинаха при катастрофа край Стражица
Обновена

Двама загинаха при катастрофа край Стражица

Лек автомобил се ударил в крайпътни дървета

Човешкото тяло не понася висока скорост. При удар на пешеходец с 30 километра в час 9 ще оцелеят, един ще загине. Съотношението се променя при по-голяма скорост. Той съветва всички в колата да са обезопасени.

Дълго време санкциите срещу нарушителите не са повишавани, според него. Наказанията у нас, както обясни Алекси Кесяков, не съответстват на наказанията в някои европейски страни. Той е убеден, че контролът върху нарушителите ще даде отражение.

Това не е война, това са самоубийства, коментира пътният експерт катастрофите. Според него са нужни по-строги мерки, които да залегнат в промени в закона.

Дрогирани шофьори се сблъскаха на столичния бул. "Сливница"

Дрогирани шофьори се сблъскаха на столичния бул. "Сливница"

Единият е откаран в болница