В тежката криза, пред която сме изправени, трябва да се обединят всички сили в България, същевременно президентът Румен Радев следва егото си.

Такава позиция изрази пред Канал З експертът по политически пиар Нидал Алгафари.

"Всичките му изказвания от последните година и нещо са само за едно - да храни собственото му его, което някой явно го ощетява по някакъв начин. Влиза в някакви разговори с народа, както го бяха посъветвали погрешно." - коментира Алгафари.

По думите му, при нови избори Румен Радев дори с гласовете на БСП няма големи шансове за втори мандат.

"Той загуби много", констатира експертът.

"Както и един друг народен представител, който преди дни поиска да обяви, че БСП ще влезе в парламента само да гласува оставката на правителството и за извънредни избори. Кристиан Вигенин. Какви избори по това време!? Това е видът говорене - опозиционер, да ми пляска собствената публика." - допълни Нидал Алгафари.

Той коментира и срещата на Радев с Бойко Борисов в президентството, която първоначално беше приета като знак за обединяване на усилията.

"В ситуация, в която е България, бе логично и нужно да се обединят всички сили в България, да намерят начин някой да хвърли мостове, за да бъдем обединени в изключително тежката криза, която се задава", изтъкна Алгафари.

Борисов за Радев: Не може да ме кара да казвам кой ще живее и кой ще умре

Борисов за Радев: Не може да ме кара да казвам кой ще живее и кой ще умре

След две-три седмици ще сме в ада

По думите му, Румен Радев вероятно се е надявал, че след тази среща "всичко ще се обърне към него, той да бъде ръководителят - нещо като служебен премиер, да влезе в роля на главнокомандващ, да управлява генерал Мутафчийски, който би трябвало да бъде на подчинение на главнокомандващия и да му дава заповеди".

"И затова много хора се чудеха, дали да е извънредно или военно положение, защото при второто първият човек щеше да бъде държавният глава. При извънредно положение трябваше да е министър-председателят, но така се накърняваше егото му." - отбеляза експертът.

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Управляващите да преосмислят социалната изолация в разумен срок