Не се дава ясен отговор на хората. Това заяви пред БиТиВи социологът Андрей Райчев за кризата в страната. Политиците не обяснявали какво се случва с енергийната криза и инфлацията. Ако Америка и Европа се разболеят, България е в предсмъртно състояние, изтъкна той.

В момента лошо се преговаря, според Райчев. Не е лошо България да излъчи правителство, но това не трябва да е скалъпена работа, убеден е той.

Още на протестите политиците се разделили, според него. България е в много тежко изпитание, смята Андрей Райчев. По мнението му е време за широка коалиция. Заложени сме в страшен капан, смята той.

Изходът е широка коалиция, но няма как да се премине към него, по думите му. Нямаме ляво, коментира още социологът. ИТН имат интерес от избори сега, според Райчев.

Пъзелът в рамките на тези четири партии няма да се реши и трябва да се търси диалог с ГЕРБ и ДПС. Червените линии трябва да се изхвърлят, по думите му. ПП ще водят нещата към избори, те не искат тази коалиция, смята Райчев. Те не искат да излезе, че те водят държавата към изборите, допълни той.