Министърът на туризма Николина Ангелкова е била от квотата на НФСБ и затова я замества друг член на партията - вицепремиерът Марияна Николова. Валери Симеонов бил предложил Николина Ангелкова за министър. Това обяви в студиото на БиТиВи военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след изненадата от тази сутрин - Ангелкова да напусне министерството, което създаде.

Ангелкова обезпокоена от фиксацията върху нейната личност

Ангелкова обезпокоена от фиксацията върху нейната личност

Къщата в "Бистрица" - на родители на мъжа ѝ, купена преди да го познава

Припомняме, че по никакъв начин през трите години на управление на кабинета не личеше Ангелкова да е била предложена на Валери Симеонов с оглед на това, че не веднъж между тях прехвърчаха искри, които прерастваха и в откровени обвинения. Дори само преди месец Валери Симеонов определи работата на Ангелкова като "занимаване с глупотевини". Не веднъж през 2018 и 2019 г. Валери Симеонов е обвинявал по повод заведенията в курорта "Слънчев бряг" Ангелкова, че защитава частни мутренски интереси. Симеонов дори нападна министърката с обвинение, че не е декларирала свои имоти в "Драгалевци".

Ангелкова атакува: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Ангелкова атакува: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Предполага, че съветниците на вицепремиера са го подвели

Министрите в оставка се заменят с професионалисти в съответните ресори, а не с нечии хора, обясни още вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. По отношение на заявката, че тези нови лица са приближени хора до депутата Пеевски, както заяви преди това Христо Иванов, Каракачанов категорично отрече това.

Според него когато искаш да свалиш едно правителство, можеш да намериш всякакви аргументи. И всеки, който бъде предложен може да го наречеш, както си искаш.

Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват

Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват

Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов, но и Николина Ангелкова

Мнението на лидера на ВМРО е, че протестите са полезни, защото играят ролята на катализатор. "Промени, които сме искали да се случат, но са оставали на заден план - хората казаха, че тези неща трябва да се случват. Те катализираха по-бързото решаване на някои проблеми."

Като друго доказателство за "катализирането" Каракачанов заяви, че другата седмица на обществото ще бъдат представени и икономическите мерки за справяне с последиците от COVID-19. А като пример военният министър той посочи овъзмездяване на хора с ниски доходи, директни помощи за пострадалите от кризата, разширяване на обхвата на ваучерите за почивка, повишаване на минималната пенсия до 300 лв. Не кой е главен прокурор е проблемът на България, според Каракачанов - проблемът е демографската криза, тъй като и да дойде чужд инвеститор у нас да направи завод, няма да има работна ръка, която да наеме.

Относно честото дежурене на полицейски патрул пред ресторанта "Осемте джуджета", където има твърдения, че се извършват задкулисни сделки за преразпределяне на бизнеси - Каракачанов заяви, че ще направи проверка и ще предостави резултатите от нея.