Не живея в къща и нямам къща. Не притежавам къща нито в София, нито в страната, нито извън страната. Така министър Ангелкова опроверга внушенията, както тя ги определи, направени от депутата Валери Симеонов по-рано тази сутрин.

Ангелкова заяви, че вече е възмутена от начина, по който се държат някои политици. В началото приемала всичко с чувство за хумор, но тази фиксация вече започва да я безпокои.

"Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам. Всички те са ясно описани в нотариалните актове. Може да се докаже всеки един лев от всичко, което притежавам", заяви Ангелкова.

Симеонов получавал сигнали на парче

Симеонов получавал сигнали на парче

Отново изпрати журналистите на адрес, свързан с Ангелкова

По повод конкретния "сигнал" на Симеонов Ангелкова обясни, че това е къщата на родителите на съпруга ѝ, която те закупили още преди тя да се познава с него.

Ангелкова остро попита дали правото на личен живот на министрите е изтрито и дали при това положение няма да ѝ се наложи да обяснява, че не притежава къщите на свои приятели или други свои роднини.

Прокуратурата иска проверка и на имотите на Ангелкова и Валери Жаблянов

Прокуратурата иска проверка и на имотите на Ангелкова и Валери Жаблянов

Проверките са възложени на Антикорупционната комисия

Ангелкова подчерта, че България е правова държава и органите трябва да си свършат работата. Всички ние сме отговорни пред обществото и трябва да работим с факти и доказателства, а не на махленски принцип.

Туристическият министър заяви и че вместо да се говори за предстоящия летен сезон и за предизвикателствата пред туристическия сектор, тя отново била принудена да обяснява неистини, внушения и непроверени факти от един бивш вицепремиер.

"Това е последният път, в който обяснявам неистини, внушения и твърдения на един бивш вицепремиер", завърши Ангелкова и не даде възможност за журналистически въпроси.

Ангелкова отговори задочно на Симеонов за имота си в "Драгалевци"

Ангелкова отговори задочно на Симеонов за имота си в "Драгалевци"

Във Фейсбук тя заяви, че той е купен на пазарна цена

Припомняме, миналата седмица Валери Симеонов насочи журналистите към адрес в столичен квартал. Ставаше въпрос за апартамент на министъра на туризма Николина Ангелкова в квартал "Овча купел", който според Симеонов е закупен на съмнително занижени цени. 

Относно този сигнал министърът на туризма коментира, че Симеонов очевидно проявява силни чувства към нея. Тя заяви това на брифинг на летище "София", веднага след като кацна след пътуване извън страната. Тогава тя носеше със себе си и нотариалния акт на жилището в "Овча купел".

После Симеонов изпрати медиите в друг имот на Ангелкова, за който имало нарушения при декларирането пред службите. Става въпрос за имот в "Драгалевци".

На този сигнал Ангелкова отговори задочно на Симеонов във "Фейсбук". Тя написа, че предстои да декларира имота в следващата си имотна декларация. По думите ѝ около него нямало нищо нередно.

Сигналите на Симеонов станаха повод прокуратурата да започне проверка на имотите на Ангелкова.

Днешният сигнал на Симеонов, обект на който отново е Ангелкова, е за имот, в който тя живее и който не е декларирала, което било задължително по закон. Имотът - 2.5 декара със застроена луксозна къща на три етажа в столичния квартал "Бистрица", на ул."Липа".

Междувременно Симеонов също се озова в епицентъра на скандала с апартаментите и имотите на властта. 
Вчера стана ясно, че в прокуратурата е заведен сигнал и срещу Симеонов и неговата фирма "СКАТ" отново за имоти и апартаменти на "нереално ниски цени" в "Слънчев бряг" и Бургас. В сигнала Симеонов е обвинен и в конфликт на интереси, докато е бил председател на Общинския съвет в Бургас.

След изнасянето на информацията, че КПКОНПИ ще го проверява, Симеонов лично заяви, че не се притеснява от нищо. Той няколко пъти отговори на запитванията дали смята да подаде оставка с въпроси: "Каква оставка" или "от какво да подам оставка?"

анкета

Как ще приключи „Апартамент гейт“?

Виж резултати

Още пионки ще гърмят 34.4%

Борисов ще подаде оставка 16.9%

Няма да приключи 22.4%

Аман от фалшиви новини и скандали 17.3%

Не ме вълнува 9.0%

Припомняме, досега скандалът с апартаментите на властта струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов.

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но той отказва засега да се оттгели от кметското място и само напусна партията.

Освен това се водят проверки срещу шефа на Антикорупционната агенция Пламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Социалистът Крум Зарков също ще бъде обект на проверки от КПКОНПИ и НАП. Според публикации Зарков купил жилище в центъра на София за 1 107 евро за кв. метър.

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Готова е да подаде оставка, ако премиерът я поиска