2 203 лева е средната заплата на държавните служители, които са ангажирани с подготовката на Българското председателство на Европейския съюз. То започва на 01 януари 2018 г. и ще продължи шест месеца.
Това съобщи БГНЕС, цитирайки отговор на Яна Дочева, и.д. директор на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС по Закона за достъп до обществена информация.

Нито един от чиновниците не желае самоличността му да бъде разкрита. 18-те пряко ангажирани до момента с подготовката и провеждането на Председателството на България на Съвета на ЕС държавни служители писмено са заявили, че желаят да останат анонимни, става ясно още от отговора на Дочева.

1200 чиновници обгрижват европредседателството ни

1200 чиновници обгрижват европредседателството ни

На 99 % са изпълнени кадрите

Към момента възнагражденията на служителите възлизат от 696 лв. до 2760 лв. Те са общо 12 главни, старши и обикновени сътрудници по въпросите на Българското председателство, един директор на Дирекция, двама главни експерта, двамата главни специалиста и един специалист.

Парите за подготовката на председателството ни няма да стигнат

Парите за подготовката на председателството ни няма да стигнат

Глобалната сума трябва да бъде одобрена към края на март месец, обясни Яна Дочева

Миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков подчерта необходимостта от приемственост и призова следващото редовно правителство да не извършва смени в т.нар. Център по подготовката на председателството.