След като има две тези, парламентът трябва да вземе решение. Тази позиция изрази в ефира на БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод КСНС.

КСНС с консенсус наполовина за борба с корупцията
Обновена

КСНС с консенсус наполовина за борба с корупцията

Президентът призова парламентът да надмогне личните си, конюнктурни и партийни интереси

По думите на Каракачанов на КСНС е нямало различия при разглеждане на необходимостта от такъв закон. Вицепремиерът изтъкна своя скептицизъм. Той не разбира какво означава да се направи нов орган.

"Смятам, че цялата тази тема се преекспонира да се покаже колко сме загрижени. Проблемът може да се реши по сега действащото законодателство. Въпрос на желание и много други неща, които започват още от училище - да обучиш младите кое е почтено,безотговорност, кое е законно и кое не", обеден е Каракачанов.

Цецка Цачева: Корупцията не се бори с един закон

Цецка Цачева: Корупцията не се бори с един закон

Новото звено трябва да събира разпиляната информация

Относно побоя на горски край Баня Каракачанов е възмутен. "Това е поредното безобразие. Има девет задържани за нападението над горски и те ще си понесат отговорността по най-строгия начин", коментира министъра на отбраната случая в Баня.

Девет задържани за побоя в Баня

Девет задържани за побоя в Баня

Служители на горското стопанство бяха нападнати

"Пишман либералите, които работят срещу национализма, научиха тези в гетата, че могат да строят незаконно и да живеят там, че могат да секат гората, когато пожелаят и да бъдат ненаказани", възмущава се министърът. По негово мнение 25 години политиците в България, в желанието си за по-евтини гласове, са дали възможност на част населението да смятам, че може да е безнаказано.