Корупция не се бори през фейсбук, а през институциите. За това обаче трябва да имаш капацитет - а такъв говорителят на двете служебни правителства от миналата година и бивш член на Националния съвет на БСП Антон Кутев не вижда.

В студиото на Нова телевизия той отново предупреди, че ако коалицията не свали главния прокурор Иван Гешев, Гешев ще се разправи с правителството. Засега се очертава втория вариант, е прогнозата на Антон Кутев и констатира, че съдебната реформа е там, откъдето е започнала, а се правят нещо, които нямат значение.

"Не виждам нещо да се прави, нищо не се прави." Само един законопроект - за закриването на специализираното правосъдие - се намира в Народното събрание и то все още на етап първо четене. По никакъв начин не може да се разчита, а и да се чака смяната на състава на ВСС през есента, тъй като, както подчерта Кутев: "... какво като се смени, няма основание да се смята, че през есента ще се смени ситуацията. Силите, които определиха този ВСС, са си тук, това че са отслабени, нищо не означава."

Кутев: Правителството е заложник на съдебната реформа и няма време

Кутев: Правителството е заложник на съдебната реформа и няма време

Не може да разбере голяма част от поведението на Корнелия Нинова

Антон Кутев коментира и ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заедно с Горанов и Арнаудова като "нелеп" заради неговата публичност. Не се прави така, посочи Кутев, но и обясни, че напълно разбира защо е направено по този начин и оправдава действията на МВР и Бойко Рашков. "Разбирам защо Бойко Рашков се опитва да заобиколи прокуратурата", посочи Кутев и подчерта, че не може да не се разследват изявленията за подкупи на Васил Божков. "Не само че не може, а прокуратурата е длъжна!"

"Аз се радвам че Кьовеши се заема с това, радвам се на прожектора, който светна, но Европейската прокуратура няма съответните правомощия", посочи още Кутев, който смята, че европейският главен прокурор ще има проблеми с ЕНП в Европарламента.

Причина за всичко това, според Кутев, са различията в коалицията. А това води неминуемо до загуба на доверие в правителството заради "тежки неизпълнения на обещания". Като пример Кутев даде незапочнатата реформа в здравеопазването и това че болниците са все още търговски дружества.

Без единна кандидатура за БНБ - Христо Иванов очаква криза в коалицията

Без единна кандидатура за БНБ - Христо Иванов очаква криза в коалицията

По думите на съпредседателя на ДБ самата коалиция се крепи "на напрежение"

Заради взрива на цените, Кутев смята, че правителството ще падне до края на годината. Това ще се случи не само с нашето, а и с половината европейски правителство, които също ще паднат, е прогнозата на Кутев.

"Всички очакваме промяна и нямаме толеранс като общество. Какво стана с реформите в здравеопазването и образованието? Кога ще дойдат изравняванията в неравенствата? Това са неща, за които са се разбрали. Кога ще дойде тази промяна? Минаха 100 дни."