"Воля" и патриотите се сблъскаха за армията. От "Воля" настояват за мораториум върху проектите за модернизация на армията.

Вчера внесохме предложение за решение на Народното събрание да има мораториум върху сделките за модернизация на армията, обяви лидерът Веселин Марешки. България е изправена пред грабеж в пъти по-голям от този, от който не сме се излекували- КТБ.

Самолетите са абсолютно излишен лукс според Марешки

Самолетите са абсолютно излишен лукс според Марешки

България има ангажимент и към ООН

С покупката на няколко самолета ще бъдат откраднати за ден 6 млрд. лева, с един подпис, обясни Марешки. Най-бедната страна в ЕС не може да си позволи да отделя милиарди за армията, при положение, че фалират болници, категоричен е той.

Според него армията не трябва да се модернизира на парче. Такъв грабеж може да бъде направен само от глупост, от страх или от корупция, предположи лидерът на "Воля".

Марешки иска мораториум върху парите за въоръжаване

Марешки иска мораториум върху парите за въоръжаване

Отделянето на 3.3 млрд. лв. е предателство на националния интерес

Покрай джендър идеологията политиците започнаха да си сменят не само пола, но и убежденията и предизборните програми, ядоса се патриотът Искрен Веселинов. Той захапа "творческите превъплъщения на един преждеговорещ политически лидер, който през последните месеци прави опит да прави доста пируети в политическото пространство". Въпросът е дали един политик трябва да има такива превъплъщения, недоумява Веселинов.

Въпросът за превъоръжаването е въпрос за национална сигурност и на национална чест, изтъкна патриотът. Продължавайки да се питам за тези ловки пируети, задавам следните въпроси - как можем да гарантираме своята сигурност, своите права като българи без съюзник, пита Веселинов.

Каракачанов: Марешки се прави пред чужденците на велик, прави си евтин пиар

Каракачанов: Марешки се прави пред чужденците на велик, прави си евтин пиар

По повод предложението му за излизане от НАТО

И от опозицията коментираха военния спор, разиграл се в парламента сутринта. Йордан Цонев от ДПС смята, че страната ни трябва да може да си позволи бюджет за отбрана. Нашата сигурност е в НАТО и ние сме поели ангажименти, по думите му.

Партията обаче поставя въпроса за какво ще се харчат парите за отбрана. Трябвало да се харчат по ясна концепция как ще изглежда армията ни в рамките на НАТО. БСП са на мнение, че когато става въпрос за национална сигурност, винаги са за разумните решение. Трябва да се прави баланс на разходите, изтъкна Таско Ерменков. Нова техника без мотивирани военни ще е само купчина желязо, според социалиста. Важно е и как ще се харчат парите за отбрана. За нас винаги в центъра на вниманието са били военнослужещите, каза Ерменков. Да служиш на родината не е най-леката работа, обясни социалистът.