Увеличение на производството с над 20%. Това отчете пред депутатите финансовият министър Асен Василев. Стабилност на енергоизточниците планира да осигури властта. Цената на газа скочи драстично, коментира той.

Чрез компенсаторни механизми е задържана цената на газа, който е основен енергоизточник. Правителството полага усилия да не оре на бизнеса, каза финансист номер едно и отчете, че заслугата за икономическия растеж е на бизнеса, който си свършил добре работата.

Десислава Танева от ГЕРБ постави въпроса за продоволствената криза и изкупуването на зърно. Войната в Украйна, по думи на Василев, довела до недостиг на зърно в световен мащаб. Той обвини опозицията, че не е спазвала законодателството.

Има достатъчно зърно в страната, увери финансовият министър. Според Танева изкупуването на зърно от държавата е безсмислена операция.

Асен Василев подчерта още, че семействата били освободени от редица разходи. Увеличена е и минималната работна заплата. Помощ от държавата към хората щяла да дойде със задържане цените на енергоизточниците. Отново финансист номер едно се похвали с ръста на производството.

Асен Василев обеща милиарди за добри антикризисни мерки

Асен Василев обеща милиарди за добри антикризисни мерки

До седмица ще станат ясни