След като сараите на Доган бъдат конфискувани в полза на държавата и когато Атака влезе във властта, те ще започнат да функционират като старчески домове.

Това заяви за news.bg евродепутатът от Атака Димитър Стоянов.

Поводът за изказването му е, че в парламентарната комисия за борба с корупцията са постъпили данни за укриване на данъци от страна на фирми от обръча на ДПС и нейния лидер Ахмед Доган. Поради тази причина Атака е сезирала главния прокурор Борис Велчев и Държавната Агенция за националната сигурност (ДАНС).

Как изглеждаха имотите...
                                 Още

Стоянов уточни, че данните за нарушенията са предоставени от НАП. Проверката обхваща периода за последните около 3-4 години.

По думите на депутата тези нарушения доказват по един категоричен начин, че средствата, с които са построени т. нар. сараи в квартал Бояна, са от незаконна дейност.  Той беше категоричен, че имотите трябва да бъдат конфискувани в полза на държавата.

Когато това стане, а то ще стане и когато във властта влезе една партия, която защитава националния интерес, ние имаме идея тези имоти да влязат в програмата на социалното министерство и да започната да работят като домове за стари хора, заяви Стоянов.

Той допълни, че парите, с които са изградени известните като Сараите на Доган имоти, са от незаконни фирми, които не отчитали никакви приходи. Стоянов  каза още, че имотите „Росенец" в Бургас, „Каса Домини" в Тетевен, Рибарица  са собственост на изцяло незаконни фирми.

По думите му сега е моментът компетентните органи да предприемат нужните действия, за да отнемат имотите. Стоянов подчерта, че  Атака неколкократно е сигнализирала, че въпросните парцели са изцяло незаконни.

Това е публична тайна, подчерта Стоянов, като допълни, че лидерът на партията Волен Сидеров е твърдял многократно, че сараите на Доган се изградени от незаконни средства  още преди дори да основе движението.

Димитър Стоянов допълни, че след като станат ясни резултатите от проверката, трябва да бъде заведено досъдебно производство и срещу лицата от обръча от фирми около Доган, да бъдат повдигнати обвинения за данъчни измами.

Припомняме, по-рано днес ДСБ разпространиха позиция, в която също твърдят, че премиерът Сергей Станишев и финансовият министър Пламен Орешарски покриват с политически чадър злоупотреби на ДПС и Ахмед Доган.

По думите на лидера на ДСБ и обитаваните от Доган сараи в Бояна са построени с пари, откраднати от българския данъкоплатец под формата на дължим данък добавена стойност.