„Атака” пак поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Този път поводът е провеждането на митинг на националистите до паметника на Васил Левски.

Макар и с близо час закъснение, стотина атакисти с партийни знамена и факли стигнаха до паметника на Апостола, за да отдадат своята почит. Според служителите на реда обаче митингът не бил с нужното разрешение.

Опорочиха честването на Левски

Опорочиха честването на Левски

Скандиранията "Мафия!" и "Еничар!" по адрес на държавния глава Плевнелиев

Националистите видяха в това намесата на Бъчварова и шествието призова за оставката й. Със скандирания в подкрепа на партийния си лидер и на обиди спрямо премиера атакистите отбелязаха днешната вечер.

Самият Волен Сидеров също бе сред присъстващите.

„Атака” да отдаде почит на Апостола, но без реч на Волен Сидеров. Това е постигнатият компромис за планираното днес шествие до паметника на Васил Левски. След пререкания между партийния лидер и служители на реда не стана ясно какъв точно е бил проблемът, но явно разрешение за мероприятие има. Партийците и техните привърженици отдадоха чест на Левски с отслужване на молитва и поднасяне на цветя.

Малко по-късно от пресцентъра на „Атака” разпространиха съобщение до медиите, в което обвиняват МВР, че е възпрепятствало провеждането на законния им митинг в памет на 143-та годишнина от убийството на Васил Левски от турците.

От партията на Сидеров твърдят, че по нареждане на вътрешния министър Румяна Бъчварова били сложени железни преграждения около паметника на Апостола в столицата. Те твърдят още, че с цел да се осуети възпоменателния им митинг полицейското присъствие било засилено.

На мястото бил изпратен и комисар Борислав Муеров, който в нощта на 25 октомври 2015 г. се опитал да удуши Волен Сидеров, посочват още от партийния пресцентър.