"Този вот е "за" или "против" корумпираната Борисова държава, но все още е рано да се говори за коалициите в бъдещия парламент. Това заяви съпредседателят на Демократична България в студиото на БТВ Атанас Атанасов. Както той, така и Христо Иванов ще бъдат водачи на листи в София, най-вероятно и в райони в страната. Все още подреждането не е готово, това ще стане в близките дни.

"Демократична България" претендира да получи мандат от президента за съставяне на кабинет и правителство, посочи Атанас Атанасов. "Претендираме БСП да подкрепят наше правителство, но ние няма да подкрепим правителство на Корнелия Нинова. Това трябва да е предварително ясно", отсече Атанасов. "Демократична България" няма да участва в правителство на Бойко Борисов или Корнелия Нинова.

Нинова обяви общ фронт с "Демократична България" за честни избори - те отричат

Нинова обяви общ фронт с "Демократична България" за честни избори - те отричат

ДБ отклонили среща, имат си платформата "Ти броиш"

Той обясни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е разговаряла с Христо Иванов и е предложила опозицията да координира наблюдателите си в деня на вота, за да се ограничи възможността за манипулации. Последствията и конкретика от този разговор Атанас Атанасов не разясни.

Сериозна битка по предстоящите избори ще бъде за избирателната активност, тъй като управляващите, по думите на Атанасов, с всички сили се опитват да потиснат активността на гражданите"Сложете едни ръкавици и една маска и въпреки всички заплахи, идете и гласувайте. Управляващите имат интерес от ниска избирателна активност, защото чиновническата армия чака", призова Атанасов. В "Демократична България" имат сериозни притеснения относно организацията на изборите.

Има сериозно повишаване на българския външен дълг, това е сериозно предизвикателство, предупреди Атанасов.

"Демократична България" влиза в изборите с желание да обърне посоката на управление

"Демократична България" влиза в изборите с желание да обърне посоката на управление

Приоритетите им са съдебна реформа и отстраняване на ГЕРБ и Бойко Борисов

В студиото на БТВ Атанас Атанасов коментира и трагичния случай на столичния булевард "Ив. Гешов", при който от токов удар загина младо момче. Районният кмет Димитър Божилов е от ДСБ. Атанасов остави в студиото Наредба №6 на КЕВР, където ясно е описана отговорността при присъединяване към електроразпределителната мрежа, процедурите при общинските власти са съгласувателни, обясни Атанасов.

"Районният кмет няма никакво отношение към свързването и не може да се носи отговорност за всичко, което се случва под небето", категоричен бе Атанас Атанасов.