Господин Стефан Янев трябва да разбере, че вече е военен министър в редовно правителство, а не служебен премиер. Бойко Рашков също да разбере, че вече не е служебен министър в правителство на Румен Радев, а вътрешен министър в редовно правителство. Всички трябва да разберат, че новият премиер е Кирил Петков и са министри в коалиционно правителство между четири партии.

С тези остри препоръки излезе лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов в студиото на БНТ. Атанасов разкритикува не само "личните позиции" на Стефан Янев, но и назначенията, които извършва министърът на МВР Бойко Рашков. Дори и депутат от БСП вчера го попитал за назначенията в МВР, които са на хора, свързани с Румен Радев.

Атанас Атанасов призна, че самата коалиция и правителство, което се излъчи, са малко странни и са създадени "след толкова мъки", но е време те да заработят. "В новото управление преобладават хора образование и със самочувствие, но които трябва да разберат своите отговорности", заяви Атанасов.

Резонно е службите за сигурност да бъдат на прякото подчинение на премиера, а ДБ е имала предложение за ресорен вицепремиер, но то не е било прието. "Не веднъж съм казвал на Петков, че ако той не управлява службите, те ще управляват него", предупреди Атанас Атанасов.

Атанас Атанасов съзря война между МВР и прокуратурата

Атанас Атанасов съзря война между МВР и прокуратурата

Христо Иванов не иска да коментира конфликта прокуратура - ГДБОП

Наложително е да се създаде механизъм за тип коалиционен съвет, на който да се обсъждат предизвикателствата, за да не допускаме Борисов и ГЕРБ да вбиват клинове. А и да "ходят по главите" на министри, както са направили в последните дни с изключително си нахалство да питат енергийният министър от 20 дни Александър Николов защо е забавил проекта за газова връзка с Гърция и то след 12 години управление на ГЕРБ, даде пример Атанас Атанасов.

Друго наложително да се направи е през нарочна парламентарна комисия да се направи проучване на т.нар. Руски, Турски или Балкански поток, няма значение как се казва и "най-вече защо платихме ние, без да имаме никакъв интерес от този проект".

Енергийният министър обмисля дали да искаме от "Газпром" пътната карта за "Балкански поток"
Обновена

Енергийният министър обмисля дали да искаме от "Газпром" пътната карта за "Балкански поток"

Унищожават ли се документи без санкция в "Булгартрансгаз" запита Иван Хиновски

В политиката най-силното оръжие е истината. Все пак фундаментът на това мнозинство е противопоставяне на корупционната политика на Борисов и неговите правителство и това не трябва да се забравя, подчерта Атанасов и посочи, че трябва да се провери и как така от банките са изнасяни торби с пари при наличното законодателство. ДАНС предприели ли са някакви действия - това е въпросът, а не дали ГЕРБ ще съдят Бойко Рашков, защото те и не могат да го съдят според българското законодателство.

Още едно възлово нещо, според Атанас Атанасов - отпуснатите в ДКК - 500, които после се оказали 600 млн. лв. за ремонт на язовири, без да е ремонтиран нито един язовир.

ГЕРБ се опитват да минат в контраатака, а това не трябва да им се позволява, предупреди още веднъж съпредседателят на "Демократична България".