Съпредседател на Демократична България Христо Иванов коментира в Народното събрание, че няма никаква драма в преговорите между лидерите по отношение на коалиционното споразумение. Трябваше да се изчистят някои формулировки по текстовете. И ДБ, трите партии, са приели предложение да подкрепят така предложеното споразумение и състава и структурата на Министерски съвет. Казвам, "по принцип", защото до последно има уточнения, а редакциите днес бяха изчистване, не секторни политики - нищо фундаментално, поясни той.

БСП са предложили определени законодателни инициативи в социалната политика, които не са секторни и не са колизии, каза още Христо Иванов, но не пожела да каже, че е окончателно, "докато не го види в зала". Той отхвърли внушенията в медиите, че преговорите едва ли не са забуксували. Преговорите са нормален работен процес, има теми, нормално е да се изчистват. Няма да е лесно, става дума за четири различни партии и коалиции, едни са в оставки, други ще бъдат учредени, добави още Иванов.

Оторизирано коалиционно споразумение до края на утрешния ден
Обновена

Оторизирано коалиционно споразумение до края на утрешния ден

Споразумението ще се състои до края на утрешния ден

Няма тема, която да е препъникамък днес, категоричен бе той. БСП са предложили отделни законодателни инициативи в областта на социалната политика, бяха обсъдени добронамерено и добросъвестно, уточни лидерът на "Да, България".

Той допълни, че все още не е уточнена дата, на която да бъде подписано коалиционното споразумение.