Около национална доктрина за развитието на България в следващите 20 години обещаха да се обединят "България без цензура" на Николай Бареков и ВМРО-БНД. Лидерите на двете политически сили - Бареков и Каракачанов, проведоха днес първа официална среща сред учредяването на партията на бившия журналист.

Бареков представи пред медиите и своя нов партньор Росен Петров, който по всяка вероятност ще стане зам.-председател на партията. Двамата са провели разговор със своите колеги от ВМРО Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки, като са си разменили идейни политически програми. Именно в течение на разговорите около тези програми ще се изгради прозрачно и пред всички граждани националната доктрина, която да обедини двете партии.

ВМРО и "България без цензура" имат много общи идеи и цели по отношение на справянето с бедността, безработицата, липсата на сигурност и развалянето на монополите, най-големият от които е политическият.

На 16 февруари ще бъде организиран и голям митинг в София, който ще бъде поведен както от лидерите на партиите, така и от едно от лицата на миналогодишните февруарски протести Ангел Славчев, по думите на когото с митинга "ще покажат своята мощ". Най-голямата промяна през тези 12 месеца е фактът, че вече има политическа воля и идеи за конкретни действия, тъй като с протести нещата не могат да се променят.

Всички присъстващи на днешния брифинг се обединиха около мнението, че България прекалено много досега е показвала страх от чужди държавни лидери и от Брюксел. Според Николай Бареков това ще се промени и неговата партия няма да изпраща хора, които се страхуват от тъмното си минало ,или за поста си на председател на европейска партия и си мълчат, когато трябва да защитават националните ни интереси.

Освен това ще могат и да говорят на много езици, които сами пишат словата си, обеща Бареков, а Росен Петров посочи, че може да говори 7 езика достатъчно добре, за да каже "Congratulations" правилно.

Петров взел решението да се присъдени към партията на Бареков в събота, а днес е подал своето заявление. Бившият сценарист в шоуто на Слави Трифонов и водещ в бТВ коментира, че когато Трифонов е издигал Кунева за президент и мажоритарен кандидат за депутат никой не го е обвинил в политически акт, но все пак благодари на медията за това, което му е дала.

Росен Петров обедини мнението на колегите си и по отношение на вота на недоверие внесен от ГЕРБ, който днес трябва да бъде обсъден в пленарна зала. Според него това е "странен вот", тъй като престъпността се е задълбочила именно по време на тяхното управление.

Все едно вълкът в кошарата да говори против яденето на агнешко месо, заяви от своя страна Красимир Каракачанов.

Не стана ясно кога трябва да приключат преговорите между двете партии, но Бареков изрази надежди това да се случи до началото на март.

На 22 февруари предстои голям форум на ВМРО, където делегатите на партията ще трябва да дадат мандат на ръководството за политически коалиции. Три дни по-късно същият форум има и Земеделският народен съюз на депутата от Коалиция за България Румен Йончев, като след него ще стане ясно дали Бареков ще остави управляващите със 119 народни представители в 42-рото Народно събрание.

Росен Петров и Красимир Каракачанов се обявиха за възстановяване на задължителната военна служба, която да превърна армията в гръбнак на обществото. Обсъдена бе и темата "АЕЦ" Белене, като Бареков настоя, че партията му е "ЗА" всеки един голям проект на наша територия, какъвто несъмнено е атомната централа, но той трябва да бъде изгоден за българската държава и да се намери сериозен партньор.

"Ще обикаляме света и ще търсим партньори, които да застанат с идеи и с пари зад подобни проекти", обеща на журналистите Бареков с уточнението, че "България без цензура" иска разнопосочност на енергийните източници.