ГЕРБ отново поиска оставката на кмета на Батак Петър Паунов. "Това, което се случва през последните години, в които той управлява, е недопустимо", коментира пред медиите Десислава Костадинова.
Тя коментира и позицията на червените, които се разграничиха от действията на градоначалника.

Кметът на Батак да поеме отговорност, призовават червени депутати

Кметът на Батак да поеме отговорност, призовават червени депутати

БСП не прави политически чадър, защото не е управляваща партия

"През 2015 г. той се яви за 4-ти път като кандидат от БСП, той беше тяхна кандидатура", отсече герберката и добави, че фактът, че в момента Паунов не е член на БСП, не прави социалистите по-неуязвими. Според нея в общината конфликтът на интереси е бил прикриван.

Костадинова определи като нагло поведение искането на БСП за вот на недоверие за корупция. "Това, което се случва в община Батак най-вероятно не е единственият случай" според депутатката.

БСП предлага помощ на прокуратурата за Батак

БСП предлага помощ на прокуратурата за Батак

Не може да се прави паралел между "Кумгейт" и "Батакгейт" според Антон Кутев

Припомняме, Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт спрямо кмета на Батак Петър Паунов за това, че в качеството си на кмет е продал държавен имот.
Вчера, 2 ноември, ГЕРБ поискаха оставката на Петър Паунов.

По-рано днес червеният депутат Александр Симов заяви, че Паунов е напуснал редиците на БСП през 2015 година. Поради тази причина БСП няма как да наложи санкция на кмета на Батак. "Нашата позиция си остава принципна и е заявена след драмата "Кумгейт", заяви още Симов и добави, че Паунов трябва да понесе своята отговорност, когато изнесените данни бъдат доказани. 

В този контекст социалистът Антон Кутев заяви, че БСП ще помага на прокуратурата да установи има ли нарушения в действията на кмета на Батак Петър Паунов.

БСП, ДПС и "Воля" разговарят за вот на недоверие

БСП, ДПС и "Воля" разговарят за вот на недоверие

15 млрд. лв. потъват в корупция годишно според сигнал до Нинова