БСП ще помага на прокуратурата да установи има ли нарушения в действията на кмета на Батак Петър Паунов. Това стана ясно от думите на социалиста Антон Кутев в Народното събрание. По думите му има компетентни органи, които да установят дали има корупция.

Стана ясно още , че червените нямало какво повече да направят. Не можело обаче ей така да се хвърлят обвинения срещу един човек.

Кметът на Батак да поеме отговорност, призовават червени депутати

Кметът на Батак да поеме отговорност, призовават червени депутати

БСП не прави политически чадър, защото не е управляваща партия

Припомняме, Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт спрямо кмета на Батак Петър Паунов за това, че в качеството си на кмет е продал държавен имот.
Вчера, 2 ноември, ГЕРБ поискаха оставката на Петър Паунов.

По-рано днес червеният депутат Александр Симов заяви, че Паунов е напуснал редиците на БСП през 2015 година. Поради тази причина БСП няма как да наложи санкция на кмета на Батак. "Нашата позиция си остава принципна и е заявена след драмата "Кумгейт", заяви още Симов и добави, че Паунов трябва да понесе своята отговорност, когато изнесените данни бъдат доказани.

ГЕРБ иска оставката на кмета на Батак

ГЕРБ иска оставката на кмета на Батак

За уронване престижа и доброто име на общината в резултат на незаконни действия

Кутев подчерта, че заради подметнати обвинения в първия мандат на ГЕРБ с вътрешен министър Цветан Цветанов държавата беше осъдена и припомни случая с варненския социалист Борислав Гуцанов. Кутев изтъкна, че не можело да се прави паралел между "Кумгейт" и "Батакгейт".

Цветанов и Гуцанов се разбрали – „животът продължава”

Цветанов и Гуцанов се разбрали – „животът продължава”

Цветан Цветанов и червеният депутат Борислав Гуцанов, който бе арестуван