Кабинетът току-що падна и патриотите вече си търсят министерски постове в следващия кабинет.

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт (ПФ) критикува бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО). Той настоя за 300 лева минимална пенсия. Средства за това имало.

Байрактаров смята, че социалната система трябва да се прочисти от порочните практики. Той осъзнавал отговорността, която стояла пред ръководството на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Аз съм готов да стана министър и да изчистя системата, предложи Димитър Байрактаров.

След поименна проверка депутатите се заеха с бюджета на ДОО

След поименна проверка депутатите се заеха с бюджета на ДОО

Предвижда се ръст на минималната работна заплата

Той представи мерките в социалната сфера, като обяви война на фалшивите инвалидни пенсии. Байрактаров критикува предложения доклад на "една блондинка", от която му побеляла косата. Не стана ясно коя е русокосата дама, която къса нервите на патриота.
Димитър Главчев, който водеше заседанието в този момент видя три блондинки, които можело да поискат лично обяснение заради думите на Байрактаров.

С усмивки законотворците приеха самопредлагането на депутата на ПФ. Край, имам си министър, развеселен коментира сред останалите депутати в кулоарите лидерът на НФСБ Валери Симеонов.