Дължината на републиканските пътища става общо 19 859,883 км, а на общинските пътища - 19 503,487 км. Това става с одобрени от правителството промени в списъците на републиканските и на общинските пътища.

Поради промяна на функцията да осигурява маршрут с държавен интерес, участък от 4,7 км от третокласния републикански път (о.п. Дулово - о.п. Шумен) - Хитрино - Тимарево - Длъжко - Струйно (о.п. Разград - о.п. Шумен) е изключен от трасето на републиканския път и е включен в списъка на общинските пътища на община Хитрино.

С това решение общината ще има възможност да кандидатства за средства за рехабилитацията от оперативните програми на Европейския съюз. От "Дондуков 1" уточняват, че това ще спомогне да бъде ускорено развитието на пътната инфраструктура в региона. Това пък от своя страна има важна роля за създаването на условия за икономически растеж и заетост на населението.

Останалият участък от републикански път III-7004 трябва да бъде свързан с път 1-7. Това се налага, за да бъде прехвърлено транзитното движение от републикански път 1-7 към републикански път 1-2. За целта общинският път SHU2164 /1-7, Венец - Шумен/ - Тимарево /III-7004/ се включва в трасето на републикански път III-7004 с цялата си дължина от 1,720 км.

С промените се увеличава дължината на общинските пътища на територията на община Хитрино и става общо 85,241 км.

От правителството уточняват, че промените ще бъдат отразени в списъците на републиканските и общинските пътища.