Бойко Борисов заговори като гълъб, за да се хареса на левия електорат. Това мнение изказа на брифинг ген. Атанас Атанасов от "Нова република" по повод решението за разполагане на флотилия на НАТО.

"Това решение има голямо значение и България има пряк интерес, особено на фона на опасността от международен тероризъм и емигрантски натиск върху българската държава", коментира Атанасов.

Борисов неуспешно опитва от ястреб да се превърне във врабче, настъпи го Нинова

Борисов неуспешно опитва от ястреб да се превърне във врабче, настъпи го Нинова

Неговото правителство е решило за сигурността в Черно море

По думите му бившият премиер Бойко Борисов се похвалил, че цяла година е положил неимоверни усилия да не допусне това да се случи.

"Нещо повече, Бойко Борисов заговори като представител на крайната левица и на "Атака", обяви се за гълъб, а пък тези, които подкрепяли това решение били ястреби. Ние от "Нова република" смятаме, че сближаването на позициите за БСП и ГЕРБ създава заплаха за българската национална сигурност, защото умишленото блокиране на засилването на охраната на НАТО в района на Черно море на практика създава риск от тероризъм и емигрантски натиск", каза още Атанасов.

Радан Кънев разкри, че Борисов глади чаршафите за политическата сватба

Радан Кънев разкри, че Борисов глади чаршафите за политическата сватба

Той знае и името на тайната госпожица

"С това си действие Борисов влиза в състезанието за сърцата на левия електорат", изтъкна ген. Атанасов.

Той припомни думите на Борисов, че иска да вижда в Черно море платноходки. "Няма никаква пречка платноходките в Черно море да превозват мигранти или терористи. Отделно от това, когато той беше главен секретар на МВР, трябва да му се припомни, че именно чрез такива плавателни съдове, през Черно море в България се внасяха много контрабандни стоки", изтъкна ген. Атанас Атанасов.

Той обобщи, че старите канали за контрабандата сега се използват от организираната престъпност за вкарване на емигранти в България.

Военното присъствие на НАТО в Черно море разтревожи Борисов

Военното присъствие на НАТО в Черно море разтревожи Борисов

Той трудно отстоял решението да няма военно присъствие в региона

Радан Кънев посочи, че позицията на "Нова република" е, че сигурността в Черно море е основен елемент от българската национална сигурност.

"Ние смятаме Черноморския басейн и Югоизточната европейска сухопътна граница за най-травматичните райони за европейската сигурност в момента. Затова неведнъж сме призовали и НАТО и ЕС да обърнат много по-голямо внимание на Черноморския басейн. Смятаме позицията, изразена от колегите от ГЕРБ и от множество леви партии, за изключително тревожна и опасна за българската национална сигурност", категоричен бе той.