Здравеопазването, бедността и борбата с корупцията ще са основните приоритети на БСП през следващата 2018 година. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в пост в социалните мрежи.

Според Нинова здравеопазването задължително трябва да присъства на дневен ред, както и проблема с бедността и доходите в страната, "особено на фона на задаващо се ново увеличение за цените на газ и вода".

Антикорупционният закон не плаши и врабче, критикува Нинова

Антикорупционният закон не плаши и врабче, критикува Нинова

Новият орган трябва да има разследващи функции

Лидерът на БСП сподели и че партията е уточнила мотивите си за вота на недоверие към кабинета "Борисов 3" на тема корупция, който предстои да бъде внесен на 17 януари 2018 година.

Нинова, посочва още, че председателството на България на Съвета на ЕС е важно за страната ни, "но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията".
Лидерът на червените коментира и статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава в ЕС поема председателството на Съвета. По думите ѝ това представяне на страната ни трябва да притеснява всеки един от политиците, защото става въпрос за образа на България.

Най-корумпираната страна поема председателството на ЕС

Най-корумпираната страна поема председателството на ЕС

Това недоумява британският в. "Гардиън"

"По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството", аргументира се Нинова.
По думите ѝ по време на европредседателството могат да се намерят решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и "истинска, а не имитация на съдебна реформа".

В поста си Нинова отбеляза и че ръководството на ПГ на БСП е изготвила отчета за 2017 година и че социалистите са удовлетворени от свършената работа. "Годината беше различна и интересна. Тя започна с встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция - една сериозна промяна за България. Премина през удвояване на подкрепата за нас и увеличаване на депутатите от 38 на 80. Завърши с победа в битката ни срещу забраната за лечение с нови лекарства", припомням Нинова, посочвайки, че партията е държала на предизборните си обещания.

Нинова: Не завистта, а отчаянието ще свали Борисов

Нинова: Не завистта, а отчаянието ще свали Борисов

За да спаси себе си, Борисов си изми ръцете с депутатите от ГЕРБ, отсече Нинова

Нинова припомни и че от началото на 44-то Народно събрание депутатите от БСП са внесли 30 законопроекта в защита правата на работници, малък и среден бизнес, хора с увреждания, пенсионери, български производители, млади семейства.