"Не завистта, а отчаянието ще свали Борисов". Това заяви в Добрич лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод репликата на премиера Бойко Борисов, че БСП иска оставката му, защото завижда.

"Питам го: протестиращите пенсионери и те ли завиждат? А полицаите, които всеки ден протестират в някой град, а майките на деца с увреждания и те ли са завистливи хора", отсече Нинова.

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари
Обновена

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

Червените продължават с преговорите за вот на недоверие

Председателят на червените припомни и че в първото правителство на Борисов хора са се самозапалвали. "Дано никога не се стига дотам. Ние говорим от името на хората в парламента и по площадите. Той от чие име говори? Гласувалите за ГЕРБ упълномощиха ли го да забрани новите лекарства за болните от рак? Сега се сетил да променя решението за мораториума", продължи опозиционният лидер.

Нинова беше и категорична, че депутатите на ГЕРБ не се замислят за заобикалящата ги ситуация. "Щом Борисов е казал, те козируват и изпълняват. Само че той и този път си изми ръцете с тях. За да спаси себе си, за пореден път ги унизи и ги хвърли на народния гняв", допълни тя.

Нинова е приватизирала по правилата на Виденов и Гечев, категоричен Кирил Добрев

Нинова е приватизирала по правилата на Виденов и Гечев, категоричен Кирил Добрев

С намерението за вето върху антикорупционния закон президентът помага на правителството да го коригира, преди да се приеме