И врабче не може да се изплаши от антикорупционния закон.

Тази позиция изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на ИБ на БСП. "Този закон е толкова безобиден", смята тя.

Припомняме, левицата е на противоположна позиция по темата как трябва да работи новият мегаорган за противодействие на корупцията.

Държавният глава също има друга гледна точка и се закани, че ще наложи вето на закона след приемането му.

И президентско вето отлага борбата с корупцията

И президентско вето отлага борбата с корупцията

Антикорупционното законодателство най-вероятно ще остане за догодина

Нинова е на мнение, че антикорупционната агенция трябва да има разследващи функции, нещо което не се приема от мнозинството.

Соцлидерът отказа да коментира казуса с Иво Прокопиев. Имуществото на Прокопиев е запорирано от КОНПИ, която трябва да се влее в новия орган.

"Уважаваме решенията на официалните институции", подчерта соцводачът и допълни: "КОНПИ е такава институция."

БСП чака до утре отговора на Борисов за мораториума

БСП чака до утре отговора на Борисов за мораториума

Нинова и Борисов заедно търсят решение за онкоболните

Припомняме, споровете около новия антикорупционен закон вървят от месеци наред, като имаше и два законопроекта - на управляващите и на този на БСП. Основната разлика обаче между тях е кой да назначава шефа на новия орган - парламентът или президентът.

По темата корупцията и борбата с нея през октомври месец се състояха и два Консултативни съвета по национална сигурност при президента Румен Радев, които също не завършиха със съгласие по темата.

Налагането на вето от страна на президента означава обаче, че амбицията на управляващите да приемат закона до края на годината няма да може да се осъществи.

Антикорупционни закони по Мичурин

Антикорупционни закони по Мичурин

Ликвидирането на корупцията не е предизборно обещание. Не е и causa perduta. Това е единственият начин за нормализация на държавата. Но няма да стане със създаването на хибриди между тикви и сливи