ДС има пръст във възкачването на Бойко Борисов на престола. Той е охранявал Тодор Живков, Симеон Сакскобурготски, той е свързан с парите на ДС чрез парите на СИБанк, заяви бившата червена депутатка Татяна Дончева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя изрази позицията, че Борисов няма да застане зад Младенов за смяната на посланиците. ГЕРБ да обясни как може Божидар Димитров да е министър от ДС, ключови администратори и областни управители също са от ДС, призова ексчервената депутатка.
Тя добави още, че когато при Иван Костов са назначавани 20 души на дипломатическа служба, се назначават и някои хора, които докарват ГЕРБ на власт и те са свързани с ДС. Например Богдан Мирчев - генерален консул в Мюнхен, е връзката на ГЕРБ с Германия, посочи Дончева.

В същото време тя е категорична, че е осъдително това, което се е вършело през последните 5 години. Не може целият кабинет на Станишев и на президента, и на Ивайло Калфин да бъдат от ДС, заяви Татяна Дончева.

Времето се смени преди 20 години. Ако не сме действали кръвожадно, трябва да действаме заради настоящето и бъдещето на България и да намаляваме хората, които са на ключови позиции и са свързани с ДС, подчерта Дончева.

Тя изтъкна още, че БСП не бива и не може да бъде партия на бившата ДС, а тя прави вече 20 години всичко възможно да я свързват с това. Има хора, които наистина са жертвали личния си живот и са правили всичко за България, но други са доносничили и са съсипвали човешки съдби, коментира Дончева.

По думите й след 2008-ма година в ДАНС масово се назначават хора от бившата ДС. В отговор на критиките на Ивайло Калфин срещу закона, тя каза, че законът не съдържа вратички за скриване на хора.

До 2002-ра година външно министерство е пълно с деца и внуци на активни борци и хора на ДС, а от 2005-2009-та година все едно това беше старият ЦК на БКП, посочи още Дончева.