Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на завода "Емко", поиска министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. По думите му връщането на лиценза зависи от това да бъдат коригирани грешките и да се изпълнят указанията на проверяващите.

"Караниколов, по темата "Емко". МВР, до една седмица максимално да се съкрати срокът, службите "КОС" да направят всички проверки, които се правят, и до 6 октомври, ако са отразени съответно, хората там и работниците да знаят, че ще им се върне лицензът. Така че, до 6 октомври да направят всичко възможно, там някъде - 5, 6, 7 октомври, тази тема да приключи, сиреч да си изпълнят всички указания на служба "КОС", казва премиерът Борисов.

Стотици служители на "Емко" протестираха пред парламента

Стотици служители на "Емко" протестираха пред парламента

Ядосаха се, че не ги пускат с работните им тениски в НС

"По всички военни заводи и складове текат проверки, така че тя не е насочена към тях, но доста складове гърмяха, доста жертви дадохме, доста безобразия се откриха, говоря - в много фирми. Хората трябва да знаят, че всичко зависи от това да си коригират грешките и съответно в рамките на тази една-две седмици максимум, ако са си ги отстранили, да им се върне лицензът. Това трябва да бъде, като стигне до хората", допълва премиерът.

Караниколов препрати работниците от "Емко" към шефовете им

Караниколов препрати работниците от "Емко" към шефовете им

За да се отстранят нередностите и да се възстанови лиценза

Министър Караниколов уточнява, че на вчерашен брифинг, е помолил точно това, всички - да отстранят нередностите.

Целият Междуведомствен съвет е поел ангажимент, като на 25-ти септември ще получат информация от служба "КОС" и от "Пожарна безопасност".

В случай, че нередностите са отстранени, още тогава ще предприемат действия, допълва Караниколов.