Няма да подпишем коалиционно споразумение с Нотариуса, с джуджета и с техни настойници. Това заяви в студиото на Нова телевизия Настимир Ананиев, ПП/ДБ. Той коментира последните търкания в (не)коалацията и прехвърлянето на топката с меморандуми и коалиционни споразумения между ГЕРБ и ПП/ДБ.

Защо се бави Борисов и защо се държи странно, попита Настимир Ананиев, но въпросът му бе реторичен, защото обясни своята версия. Единият вариант, според Ананиев, е Борисов за иска избори. Другият вариант, който е и по-вероятен - Борисов иска да сложи настойници на Мария Габриел. Като контрольори, например Томислав Дончев или Деница Сачева в правителството.

Ананиев посочи, че това е логичното обяснение на позата на Борисов в кулоарите на НС да го играе малко сърдит и да пуска Пеевски.

Попитайте дали на последното изпълнително бюро на ГЕРБ е присъствал Пеевски и дали всичко, което се случва в ГЕРБ не е под погледа на вече съпредседателя на ДПС.

Ананиев също засегна темата за нашумелите казуси с Мартин Божанов -Нотариуса и Пепи Еврото и какво се случва по високите етажи на прокуратурата. Дори обвърза ГЕРБ с тези случаи, като казва, че партията му няма да подпише коалиционно споразумение с "Мартинбожановчета, джуджета и други подобни".

Ad hoc прокурорът Талева проверява свързан ли е Сарафов с "Осемте джуджета"

Ad hoc прокурорът Талева проверява свързан ли е Сарафов с "Осемте джуджета"

При Даниела Талева има още няколко сигнала срещу Борислав Сарафов

Според Ананиев Борислав Сарафов трябва да се оттегли от поста на главен прокурор, тъй като името му е замесено във всички скандали - "Осемте джуджета" и SS клуба.

Припомняме, че Борислав Сарафов не е коментирал нито един от тези казуси.

"Смущаващо е, че се говори за наличието на папки с доказателства, но никой не ги е виждал, част от тях дори са изчезнали. Ние сме Парламентарна Република и една от задачите на комисията е да изиска тези документи и да ги разгледа. Например, вчера стана ясно, че Ивайла Бакалова е предоставила доказателства на министър Рашков, който я праща да даде показания в ГДБОП. Те правят доклад и го пращат до прокуратурата, но там се губят следите".

Още едно съмнение, което изразява зам.-председателят на ПП-ДБ, е семейните връзки, които се откриват навсякъде в системата.

Невена Зартова канена в "Семейството" на Пепи Еврото

Невена Зартова канена в "Семейството" на Пепи Еврото

Шефката на СРП в оставка отрече да е разпъвала чадър над Нотариуса