ГЕРБ ще продължи с разговорите с коалицията "Продължаваме промяната/Демократична България", но с ясното съзнание, че втория мандат за съставяне на правителство на "добрите сили" е абсурдно да бъде успешен. Това съобщи в станалата вече традиционна сутрешна импровизирана сводка преди заседанието на парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"От срещите, които проведохме във вчерашния ден, категорично е ясно, че с втория мандат не може да има правителство, вероятността е нула. Така че илюзиите на колегите от ПП/ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат", направи извод от вчерашните разговори на ГЕРБ и партиите извън ПП/ДБ той.

Борисов обаче отново подчерта - правилен ход е да се продължи разговора между първата и втората политическа сила. "Защото само това спасява България от катастрофата и пропастта, към която летим. И тя ще влезе в тази пропаст в средата на юни".

Явор Божанков: План Б няма, има план Z

Явор Божанков: План Б няма, има план Z

Разговорите в парламента за ГЕРБ били просто една фасада, но Борисов имал избор

Партийният лидер сподели и мнението от страна на чуждестранните ни партньори, с които се срещал - според тях "България изглежда отвратително, абсолютно неработеща, безотговорна политическа класа. И едни бомбастични планове - Шенген, еврозона. И те казват - абе, вие едно правителство не може да си направите."

Личности, хора отговорни, които да сложат на първо място държавата - това е концепцията, която ще предложи ГЕРБ с първия мандат.

"Да изберем един от вариантите - избори и катастрофа за България, едно стабилно управление между ГЕРБ и ПП/ДБ, или управление, което трябва да е за буквално за 3 месеца - да се приеме бюджет, да се гласуват законите на Крум или Крумовите закони, а пък после да вървим на избори", посочи Борисов.

ГЕРБ и БСП започнаха диалог, но колко да е бюджетният дефицит?

ГЕРБ и БСП започнаха диалог, но колко да е бюджетният дефицит?

ГЕРБ проведе втората поред среща след вчеращния разрив с ПП/ДБ

"Ако не се договорим (с ПП/ДБ - б.а.) за стабилно управление, ще сложа мандата на масата и ще кажа - ето, празни кутийки. Имаме ли хора да ги напълним и да изкараме 3 месеца заедно. Ако нямаме, отиваме на избори, жив и здрав Радев, ще управлява дълго."

Борисов бе уклончив на въпроса и кога ще се проведат лидерски срещи за подкрепа на кабинет с първия мандат на ГЕРБ. "Ще имаме лидерски срещи, когато всички премислим, узреем и има смисъл да се проведат."

След срещата с ГЕРБ: ДПС настояват да има редовен кабинет

След срещата с ГЕРБ: ДПС настояват да има редовен кабинет

Депутатите оставят темата за съвместно управление на Борисов и Карадайъ