Рекордните цени на тока и газа явно вече не са новина. Виждам, че има заигравка с думите, че по цял свят е така. Това заяви в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от bTV.

Той припомни, че цената на тока по времето на управлението на ГЕРБ е била 80 лева, докато сега той е четири пъти по-скъп. Кабинетът "Борисов" предоговорил с "Газпром" 50% намаление.

Борисов напомни и че България е на първо място в Европа по наличие на шистов газ. Според него тази тема рано или късно трябва да бъде отворена.

Омръзна ми шефът на "Булгаргаз" и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски тайни от договорите, настоя бившият премиер.

Той се позова на доклад на БНБ, според който в последната година чуждестранните инвестиции у нас са намалели наполовина.

Борисов: Радев показал кой ръководи, а Петков са качил на спасителен сал

Борисов: Радев показал кой ръководи, а Петков са качил на спасителен сал

Напълно ненужен КСНС, нищо ново, оцениха отново от ГЕРБ

По думи на Борисов в момента държавата е силно разделена. Той все пак пожела успех на Румен Радев през втория мандат и подчерта, че приема избора на българския народ и се съобразява с него.

"Какво мисля за мандата на Радев е трудно да се каже, защото той премина в сянката на моя мандат. Ние направихме така, че в София да дефилират всички лидери в Европа и главният прокурор на САЩ. През тези години толкова много неща сме направили, а оценката дават хората", коментира Борисов.

Единствения въпрос според него бил как социолозите са познали резултата на Радев с точност, но не и на парламентарния вот. Лидерът на ГЕРБ изрази убеденост, че и рано или късно аферата с машините ще излезе наяве.

Пендаровски: Петков няма право да иска включване на българите в Конституцията на РСМ

Пендаровски: Петков няма право да иска включване на българите в Конституцията на РСМ

Искането на България било намеса във вътрешните работи на Северна Македония

Той коментира и вчерашната среща на премиера Кирил Петков с македонския му колега Димитър Ковачевски, съобщава БНТ.

Борисов подчерта, че пред него македонски политик никога не е казвал, че РСМ няма да има териториални претенции към България. Той определи това като лошо политическо възпитание, което "му идва в повече".

Според Борисов премиерът на Северна Македония много умело и хитро е вкарал нашия министър-председател в капана на говоренето за фашизъм.

Влизайки в него, изглежда, че ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер като спасява над 50 000 български евреи, отбеляза той.