Премиерът Бойко Борисов мечтаеше за съвсем друга среща с американския президент Доналд Тръмп, а не за това привикване, причината за което е подписът за прокарването на "Турски поток" през България. Това коментира евродепутатът от БСП Иво Христов в предаването "Гласове" по Българска свободна телевизия.

По думите му цялото изкуство на Борисов на външнополитическия фронт през последните години е било да лъже руснаците как хубаво лъже американците и да лъже американците как хубаво лъже руснаците.

Борисов пристигна във Вашингтон

Борисов пристигна във Вашингтон

Предстоящата среща с Тръмп е ключова стъпка за задълбочаване на партньорството...

"В резултат, неговата външнополитическа активност днес процъфтява най-вече в "Господари на ефира", където той целува американската посланичка Херо Мустафа сякаш е "жена ГЕРБ" (аналогия със структурата "Жени ГЕРБ"), саркастично подхвърли Христов.

В тази връзка според него от дълго надувания балон по време на европредседателството - че Борисов е някакъв международен фактор, застъпник на Западните Балкани и пр., не е останало нищо.

Борисов и Тръмп разговарят за сигурността и диверсификацията

Борисов и Тръмп разговарят за сигурността и диверсификацията

Дончев, Каракачанов, Горанов и Караниколов летят за САЩ

"Лидерите на Западните Балкани дори не го поканиха на своята среща. Преди това имаше подобен форум в Германия, на който той също не бе поканен. Борисов е все по-маргинализиран, независимо от това, че тази среща ще ни бъде представена като голям външнополитически триумф и тя рискува да ускори развоя на политическата ситуация в България", смята Христов.

Според евродепутата Борисов е обещал всичко на всички и това е причината да е на своя пост.

АСБ: Отказът на Борисов да приеме база на НАТО е отказ да се държи като съюзник

АСБ: Отказът на Борисов да приеме база на НАТО е отказ да се държи като съюзник

Много лош сигнал към всички наши съюзници...

"Неговата слабост, неговата зависимост е и негова най-голяма сила, тъй като всеки външен фактор предпочита да си има работа със зависим държавник в България. Той е говорителят на турските тези в Брюксел, той обещава интерконектори и води Херо Мустафа на строежа на газовите връзки с Гърция, той обещава "Турски поток" през България и реже ленти заедно с руския посланик и т.н. България има интерес от това да е в диалог с всички външнополитически фактори, но не винаги в свой ущърб - това, което винаги се оказва, когато теглим чертата", подчерта Иво Христов.

Към Борисов: Когато вълците се тълпят, да събира кучетата, не да храни овцете

Към Борисов: Когато вълците се тълпят, да събира кучетата, не да храни овцете

Жокерите, с които Борисов трябва да кацне във Вашингтон, според Мартин Табаков