Утре ще бъде приет националният План за възстановяване и ще бъде изпратен в Европейската комисия. Това обяви премиерът Борисов в поредния лайф във фейсбук от домя си в Банкя.

"Утре ще приемем и плана и ще го пратим, като искат, то не е Библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи, това е ежедневен преговор с Европейската комисия, с хората, които дават пари", каза Борисов.

Припомняме, че официалният срок за изпращане на Плана за възстановяване и развитие на всяка една държава членка е 30 април, но преди няколко седмици вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че са отложили изпращането му като коректно отношение към следващото управление. Именно Планът за възстановяване и развитие стана и повод за първите разправии в новия парламент, тъй като депутатите викаха два пъти и очакваха премиера в пленарна зала да дойде и да докладва за предложението. Борисов така и не се яви - първия път си пусна отпуска, а вторият път влезе за спешна операция в болница.

Във вчерашния лайф отново от Банкя Борисов и членовете на ГЕРБ, които бе поканил направиха представяне на Плана за първи път. 

Националният план за възстановяване и устойчивост: какво следва

Националният план за възстановяване и устойчивост: какво следва

Парламентът обаче няма особено полезни ходове

По думите му неговите опоненти не искат да коментират Плана за подпомагане. "Нали само казват - не е хубаво, добре, дайте да видим вашия и да го сравним. Ето, аз извадих кабинета, казах - това ще са министрите, това са, хората да знаят за кого гласуват. Дават ни един премиер, който само да ходи и да върне мандата. Няма министри, няма екипи, няма какво ще се прави във всичките тези сфери", обясни премиерът в оставка.

Удължаване на пандемичната обстановка до 31 май обсъжда утре кабинетът в оставка

Удължаване на пандемичната обстановка до 31 май обсъжда утре кабинетът в оставка

Три начина за влизане в България

Като представител на общините в България кметът на Велико Търново Даниел Панов настоя Планът за възстановяване да бъде изпратен до края на този месец в Брюксел. 95% от гражданите са доволни от Програмата за енергийна ефективност и санирането на сгради, каза Панов.

В БСП виждат нови възможности за облагодетелстване на властта от Плана за възстановяване

В БСП виждат нови възможности за облагодетелстване на властта от Плана за възстановяване

Това щяло да стане чрез санирането, строежите и изграждането на инфраструктура

С промените в изборното законодателство ще се гарантира служебна победа на президента Румен Радев на предстоящите президентски избори. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов по време на среща с туристическия бранш и здравния министър Костадин Ангелов.

"Променят Избирателния кодекс, ама той не е за тия избори важен, той е важен за президентските избори, така че някой услугва на президента, за да има служебна победа. Да видим дали ще е така, някой като почне да прави с умисъл нещо, винаги народът го наказва. Явно, президентът колкото и да се мотае, а той се мотае само поради една тема - да си смени правилата изборните за президентските избори", каза премиерът в оставка.