Преди още да са насрочени официално седмите избори, лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов започна да предупреждава, че може да има и осми предсрочни парламентарни избори.

Пред журналисти в Партийния дом Борисов призова партиите да не се спъват седми поред път в един и същи камък, а да изгладят различията си помежду си, за да се направи "нещо стабилно след предсрочните избори на 20 октомври". Така подредени и така мислещи не можем да постигнем евроатлантическа сглобка и нещо, с което да дадем на избирателите шанс да излязат да гласуват, за да се направи стабилно правителство за 4 години напред, подчерта бившият премиер.

В резултат на това, че няма редовно правителство, което да решава кризите пред страната, Борисов заяви, че се вбесява като гледа задръстените пътища в България, както и от климатичните промени. Той се интересува и от това какво ще се случи в жп транспорта, в ИТ сектора и във всяка една друга сфера, но всеки ден се говорило за КПКОНПИ и прокурорите. Ако не говориш за това, те обявяват за враг на държавата, посочи Борисов.

Костадинов: Пеевски удря Доган през прокуратурата

Костадинов: Пеевски удря Доган през прокуратурата

Преди предсрочните парламентарни избори

Борисов си спомни, че е бил добър футболист на младини, но контузия в коляното го провалила да се занимава с професионално ниво с футбола.

По темите за Румен Гайтански - Вълка и проверката на "Булгартрансгаз" от Европейската прокуратурата, Борисов отново бе лаконичен, като изпадна в спомени и разказа пред медиите, че когато е бил кмет на София, е водил битки с тогавашния министър-председател Сергей Станишев и Вълка за боклука. "Тогава прибраха кофите за една нощ. Колкото аз съм се борил, никой не се е борил и успях", напомни Бойко Борисов успехите си в началото на политическата си кариера.

Борисов разкритикува и сегашния кмет на София Васил Терзиев, който по думите му не се справя с фирмите за почистване. Той призова да се провери и "Булгартабак", щом съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е поискал.

Пеевски се яви на Комисията за Нотариуса и заяви, че не е участвал в разследване на "Булгартабак"

Пеевски се яви на Комисията за Нотариуса и заяви, че не е участвал в разследване на "Булгартабак"

Иска да бъдат изслушани Лозан Панов и Христо Иванов за зависимости в съдебната система

Бойко Борисов отрече да се е занимавал пряко с Българската банка за развитие (ББР), когато е бил премиер. Но си спомни, че е изпъдил веднага, както той се изрази Стоян Мавродиев от банката през 2020 г. заради колекторска фирма.

"Това, което истински ме касае е как да дадем на хората възможност да гласуват затова, което искат - ако са против нас, да гласуват за ПП-ДБ или за когото поискат, а ние според мен и ГЕРБ така ще се държим и няма да отговаряме на нападките, за да можем да направим правителство", обеща Борисов. С тези обиди обаче, които партиите си разменят помежду си, никой няма да направи нищо, смята той.

Кирил Петков призна за заговор "Рая Назарян"

Кирил Петков призна за заговор "Рая Назарян"

Не разчита на малки тактически ходове срещу модела Пеевски

Бойко Борисов отново апелира всяка една партия да се вразуми. В противен случай ще мине предизборната кампания, ще се озовем в същата враждебна обстановка и пак разговор нямало да има.

И призова политическите партии да помислят, ако не се направи правителство, какво ще обясняват на избирателите си - ще ходим на нови избори, цената на които ще са "поредните 120-130 млн. лв." "240 народни представители имаме, ако не си намерят за кого да гласуват и 250 да станат, пак ще е същото", огорчен е Борисов от евентуална ниска избирателна активност на изборите.

Борисов видя влизане през задния вход в служебния кабинет

Борисов видя влизане през задния вход в служебния кабинет

С назначаването на Горица Грънчарова