Министър-председателят Бойко Борисов е започнал да се притеснява от темата за превъоръжаването и "модата да се говори за въоръжаване, проценти и милиарди в бюджетите на всички страни".

Борисов да се заеме с темата тероризъм, призова Сакскобургготски

Борисов да се заеме с темата тероризъм, призова Сакскобургготски

Постигането на резултати в тази сфера е въпрос на обединени усилия

Това превъоръжаване, това оръжие ще трябва рано или късно да се използва, коментира той след участието си в дискусия за бъдещето на ЕС. Това е като в операта - има ли пушка на сцената, рано или късно трябва да гръмне, коментира Бойко Борисов. Бъдещето, по мнението му, е обща европейска отбрана.

Има заплаха за страната ни заради нарастващия тероризъм, призна Борисов. Няма защитена страна. Тук не е въпрос да плашим населението, подчерта Борисов.

Отдавна вече тероризмът не е някакво случайно явление, смята премиерът. Терористите гледат телевизия, слушат внимателно политически лидери и действат наказателно, каза още той. Терористите не действат случайно.

Сега трябва да питаме Европа как тя е интегрирала етносите, каза Борисов. По думите му, явно не е успяла. Риск има за всяка една държава, подчерта Борисов.

Борисов убеден, че Еврозоната е задължителна

Борисов убеден, че Еврозоната е задължителна

От Балканите винаги тръгват лошите неща, затова е необходимо да се даде перспектива

Той припомни и атентата на летище Сарафово. Няма служба в света, която да го предотврати, заяви премиерът. Службите не могат да прихванат всички подготвяни заплахи, изтъкна той. Ако не спрат войните, няма да спре и тероризма, допълни премиерът.