Бойко Борисов очерта проблемите в държавата и сподели разочарованието си, че членството ни в Еврозоната се изплъзна. Вътре не е за слушане, излезе той от пленарна зала. А проблемите са наследени, по думите му. Виновните са ПП, ДБ, Божков, които били по площадите, според него. Слагате каруцата пред коня, отговори той на въпроса кого би предложил за консенсусен премиер.

В момента сме на митинг в предизборна кампания, критикува лидерът на ГЕРБ. Ако имахме правителство, доминирано от нас, щяхме да сме в Еврозоната, подчерта Борисов. Той смята, че никой не иска да обсъжда изборната система, защото на всички им било изгодно да има малки партии. Изпускаме и Шенген, както и Еврозоната, опасява се лидерът на ГЕРБ.

Той е ядосан, че в НС не могат да се създадат комисии, а само се организират изслушвания. Партията му има изготвена управленска програма, но в НС не се говори за програма. С умиление той гледал опашките за Гърция. Тотално провалено е всичко, дами и господа, притеснен е Бойко Борисов. По думите му само магьосник може за съедини партии, които искат да се бият.

Ако на следващите избори ГЕРБ спечели 80 депутати, Борисов е готов да поеме отговорност. Това за експертно правителство са глупости, подчерта той и каза: "Всички в ГЕРБ са експерти". Най-корумпираната партия се обявява за антикорупционна опозиция, коментира Борисов коментарите на ПП.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че няма да позволи партията да се ползва за пушечно месо и да се упражняват върху нея. Никой не може да състави правителство в 50-ото НС, смята Бойко Борисов. Иначе формулата за стабилно управление той вижда между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ.

Припомняме, че през септември 2023 г. Борисов заяви, че покойният Алексей Петров е съдействал за сглобката между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.

Бойко Борисов: Летим към нови избори

Бойко Борисов: Летим към нови избори

Само с ДПС не може да направим правителство