Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е притеснен от активиране на терористични групи в региона заради Македония. Това е тлееща опасност за целите Балкани и дестабилизацията им е проблем.

Радев ни успокоява за Македония, зове за диалог в Скопие

Радев ни успокоява за Македония, зове за диалог в Скопие

"Демокрацията и правовия ред са пътя за излизане от кризата"

Това сподели той в отговор на въпрос на News.bg дали заради ситуацията в региона ще се активират спящите клетки на терористични групи в региона.

Той е притеснен и от етническата нетолерантност. Отново изтъкна нашия успешен модел на толерантност.

България не е страничен наблюдател на Македония, безпокои се Каракачанов

България не е страничен наблюдател на Македония, безпокои се Каракачанов

Цинична борба за власт съзря лидерът на ВМРО

Борисов критикува външната намеса в Македония. Попитан дали ескалацията е дирижирана отвън, той каза: " Целостта на Македония и пътят ѝ към ЕС и НАТО са жизненоважни за България."

Като всички и аз съм разтревожен от това, което се случва с Македония, сподели лидерът на ГЕРБ. Не трябва обаче да се месим във вътрешните им работи според него.

Сблъсъци в македонския парламент
Обновена

Сблъсъци в македонския парламент

След избора на албанец за председател на Народното събрание

Борисов е провел редица разговори с македонски политици. Призовах ги всичките да намерят политически изход от тази криза, тя тлееше години наред, подчерта той.

Тук чувствата на лидерите на партиите трябва да са на второ място, коментира лидерът на ГЕРБ. Омразата е голяма, смутен е Борисов от случващото се в югозападната ни съседка. На нас ни било жизненоважно Македония да запази целостта си и да продължи по пътя на евроатлантическата си интеграция.

Симеонов спокоен за България, но Европа да бъде нащрек

Симеонов спокоен за България, но Европа да бъде нащрек

Партии като ДПС и ДОСТ пречат за естествената цялост на обществото

Не е добре на границите си да имаме такава нестабилност според него. Бойко Борисов изтъкна, че страната ни била пример за етническа толерантност.

При подобно създало се напрежение се подава оставка, каза още той. Когато има подобни процеси, подобни кървища и безскрупулни действия в парламента на една държава, която ние всячески подкрепяме по пътя ѝ към ЕС и НАТО, не можем да не бъдем разтревожени, категоричен е бъдещият премиер.

Борисов го боли заради скандалите във ВСС

Борисов го боли заради скандалите във ВСС

Той се занимава с подреждането на правителството, лаконичен е и за Пловдивския панаир

Случилото се в парламента на Македония е неприемливо, по думите му. България трябва да е пример за политическа стабилност, е мнението му. Затова той и президентът Румен Радев давали пример за работа в интерес на народа.