Кметовете на София Бойко Борисов, на Плевен Найден Зеленогорски и на Сливен Йордан Лечков взеха участие в съвместна пресконференция, която се проведе в сградата на Столична община.

Поводът за срещата на кметовете е началото на съвместен проект между трите общини и Европейския институт - „София, Плевен, Сливен - добро управление в полза на гражданите", който се изпълнява в рамките на ОПАК (Оперативна програма „Административен капацитет").

Прокуратурата да провери по какъв начин са събрани и как се изразходват средствата за кампанията по отбелязване на 100-годишнината от Независимостта на България, призова кметът на София Бойко Борисов.

Според Борисов честванията и рекламните клипове за Независимостта са политически PR на правителството.

„Просто си мисля какво ли щеше да стане, ако за деня на София бяхме дали няколко милиона за клипове, в които да говоря аз," коментира рекламната кампания и изразходваните по нея средства кметът Борисов.

"Това, което може да се изнесе като лекция в Харвард от премиера е как можеш да превърнеш една държава от Европейския съюз в последна по доходи и първа по корупция". Така Бойко Борисов критикува изнесената от премиера Станишев лекция в университета в Харвард.

Кметът на София атакува и министъра по европейските фондове Меглена Плугчиева, след като вчера тя каза, че апликационната форма до Европейската комисия за финансиране на завода за боклук е ангажимент на общината.

Борисов призна обаче, че правителството има много добър PR, но това не го прави силно като управленска структура в държавата.